Ruska televizija objavila pjesmu Davida Bowieja, njegov sin im odbrusio

Foto: Profimedia

SIN Davida Bowieja, Duncan Jones, na briljantan način je iskazao svoju podršku Ukrajini, nakon što je Russia Today citirao poznatu Bowiejevu pjesmu u jednom od svojih tweetova.

Ruska državna televizija i novinska organizacija, koju prati 2.9 milijuna ljudi, objavila je tweet u kojem citiraju poznati stih iz Bowiejevog hita Space Oddity iz 1969. na Twitteru, napisavši: "Ground control to Major Tom." Space Oddity je pjesma koja se temelji na izmišljenom liku majora Toma koji je lansiran u svemir, ali se dogodi nesreća zbog koje izgubi vezu s kontrolom na Zemlji i na kraju se izgubi. Tekst pjesme se odnosi na zemaljsku kontrolu koja pokušava uspostaviti kontakt s bojnikom Tomom.

Objava pjesme agencije Russia Today mogla bi se odnositi na nedavni hakerski napad kada je Anonymous onemogućio rad RT-u i još nekoliko drugih web stranica ruske vlade. Trenutno Russia Today ponovno je online.

Na njihovu objavu redatelj Duncan Jones, sin Davida Bowieja, brzo je odgovorio tweetom u kojem je jasno iznio svoj stav o nedavnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu. Jones je jednostavno odgovorio: "Pogrešna pjesma", s emotikonom ukrajinske zastave i dva srca, zajedno sa slikom potresnih stihova iz druge poznate Bowiejeve pjesme Heroes iz 1977.

"I, I can remember (I remember)
Standing, by the wall (by the wall)
And the guns, shot above our heads (over our heads)
And we kissed, as though nothing could fall (nothing could fall)
And the shame, was on the other side
Oh we can beat them, for ever and ever
Then we could be Heroes, just for one day", glase stihovi koje je Jones podijelio.

Brojni korisnici Twittera bili su oduševljeni Duncanovim odgovorom Russia Todayu, opisujući to kao "savršen odgovor". U međuvremenu, Russia Today je kritiziran zbog emitiranja "propagande" i kao rezultat toga, vlada Ujedinjenog Kraljevstva zatražila je od medijskog regulatora Ofcoma da preispita njihovo izvještavanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.