Samo inteligentni ljudi rasturit će ovaj kviz s logičkim zagonetkama

Foto: 123rf

PRIMIJETILI smo da vam kvizovi znanja prilično dobro idu, ali u ovom kvizu znanje vam neće biti od pomoći. 

U nastavku vam donosimo BuzzFeedov kviz koji se zasniva na logici. U pitanjima morate pogoditi tko laže, a tko govori istinu na osnovu informacija koje ste dobili. 

Ako vas neki odgovori zbune, objašnjenje se nalazi na kraju članka (ispod kviza). 

Volite li rješavati naše kvizove, sve ih možete pronaći ovdje

 

 

 

 

 

Objašnjenja: 

1. Obje lažu. 

2. Ne može biti istina da su obje lažljivice jer bi to značilo da je lažljivica rekla istinu. Ako to ne može biti točno, znači da je Kaitlyn lažljivica, a ako lažljivica kaže da Penelope laže, to znači da Penelope govori istinu. 

3. Ni neprijatelj koji laže ni saveznik koji govori istinu za sebe ne bi rekao da je neprijatelj, što znači da Mandy laže. To opet znači da Ryan govori istinu. Ne možemo biti sigurni što je Chad rekao. 

4. Ispravno je pitati na koja vrata bi vas poslala druga osoba. U tom će slučaju obje osobe pokazati na vrata koja vode u opasnost. Onaj tko govori istinu otkrit će vam da bi vas lažljivac tamo poslao, a onaj koji laže će vam slagati na koja vrata bi vas poslao onaj koji govori istinu. 

5. Novac se nalazi u kutiji broj tri. Ako je samo jedan natpis točan, to mora biti onaj koji kaže da je prva kutija prazna, znači nije istinit natpis na prvoj kutiji ni na trećoj, što znači da se novac nalazi u kutiji s natpisom "prazno", odnosno trećoj kutiji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.