Samoborac napravio Rimčev Concept One od 2410 kockica, izgleda genijalno

Foto: Privatna arhiva/Vibor Cavor

SAMOBORAC Vibor Cavor napravio je automobil Concept One Rimac od Lego kockica. Model je izgrađen od 2410 kockica. 

Koncept automobila radio je dva-tri mjeseca, a napravio je i 3D model na kompjuteru. Vibor ističe da mu je najteže bilo izraditi haubu automobila. 

"Rekao sam odmah na početku, ako mi taj prednji dio ne uspije, ništa od svega. Cijeli taj prednji dio se otvara. Ja radim modele gdje sva funkcionalnost mora biti riješena. Bilo je teško naći fotografije Rimčevog Concepta iznutra. Jedva sam ih uspio naći", kazao je za Index.

Lego inačica prvog hrvatskog superautomobila Rimac Concept_One

Vibor ističe da ima veću slobodu kad je u pitanju veći model. Tvrdi da kod njega sve ide iz glave. 

"Rimca sam napravio iz glave, gledajući slike koje sam našao. Morao sam ga raskopati kako bih napravio 3D model na kompjuteru. Na mojem modelu možete pritisnuti jednu kockicu i ona izbacuje sklop baterije i motora", istaknuo je. 

Projekt je bio predviđen za platformu Lego Ideas, no Vibor kaže da mu to nije upalilo. 

"Projekt je rađen za Lego Ideas, na kojem obožavatelji mogu pokazati svoje kreacije. Ako dobije dobar odaziv, 10 tisuća glasova, ulazi u finalni krug, u kojem žiri odabire koji set od obožavatelja ide u prodaju. Moj projekt nije upalio pa me prijatelj uputio na kinesku tvrtku, koja je konkurencija Legu. Napravio sam 3D model automobila i instrukcije za njega", priča nam.

"Kad radite nešto svoje, nikad niste zadovoljni"

Trenutno radi na nekim svojim konceptima i ističe da je to dosta teško, ali ga veseli. 

"Ako imate model koji hoćete kopirati, trebate poštovati sve elemente na njemu. Kad radite nešto svoje, nikad niste potpuno zadovoljni", zaključio je. 

Pročitajte više