Sasha Baron Cohen opet tužen

KONTROVERZNI britanski glumac i redatelj Sacha Baron Cohen ovih dana uživa u slavi i to u glavnom francuskom gradu gdje promovira najnoviji film naziva "Brüno". Fiktivni lik, homoseksualac i novinar Brüno jedan je od likova koje utjelovljuje komičar Cohen javnosti poznat po alijasima Ali G i emisiji "Da Ali G Show" te Boratu i filmu "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan". Kao novinar na televiziji ÖJRF (u prijevodu Austrijska televizija za dečke) Brüno provocira sve muškarce koje susreće.

No, ni ovaj film i njegov scenarij pred svjetskom javnosti ne prolazi glatko. Zbog filma o Boratu imao je problema s američkim pravosuđem, a sada se nalazi u sudskom sporu zbog Richelle Olson, tužiteljice koja traži odštetu od Universala, distributera ovog filma u Americi, za teške ozljede što ih je zadobila na snimanju tog filma u Kaliforniji. Naime, krajem svibnja je u Lancasteru podnijela tužbu protiv britanskog komičara i filmskog studija Universal jer je "Brüno kao austrijski homoseksualni novinar koji prati modu upao dok je ona vodila igru Bingo za starije osobe u Lancasteru nakon čega su se počeli otimati za mikrofon". Olson je pritom zadobila težu ozljedu mozga i završila u invalidskim kolicima.

Universal je ipak Sashi Baronu Cohenu stao u obranu napisavši u službenom priopćenju kako je tužba neutemeljena te se pozvao na snimku tog događaja koji se zbio prije više od dvije godine. Tada su napomenuli: "Jasno se vidi da Sacha Baron Cohen ni na koji način nije dodirnuo ni napao Olsonovu, kao ni bilo kojeg člana ekipe te da ona nije ozlijeđena zbog njega i njegove filmske ekipe". Sasha se na sve to samo lagano nasmijao i to s ružičastim Labellom na usnicama.

L.V.
Foto: AFP
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.