Princeza Anne javno kritizirala odluku kralja Charlesa nekoliko dana prije krunidbe

Foto: Profimedia

BRITANSKA princeza Anne, sestra kralja Charlesa III., samo nekoliko dana prije bratove krunidbe dala je velik televizijski intervju za kanadski CBC News, u kojem je kritizirala neke Charlesove odluke koje je donio nakon što je proglašen britanskim kraljem.

"Željela bih naglasiti da monarhija, kao i Ustav, stvara razinu dugoročne stabilnosti koju je teško postići na bilo koji drugi način. Monarhija je u jako lošem stanju i ne treba je dodatno smanjivati", rekla je 72-godišnjakinja komentirajući kraljevu odluku o smanjenju užeg kruga obitelji, iz kojeg su maknuti princ Harry, njegova supruga Meghan Markle i princ Andrew.

O Charlesovoj ulozi kralja: "Znate što dobivate"

Potom se izuzela od povijesnih odluka Windsorovih oko trgovine robljem, nakon što su pojedine udruge zatražile od Velike Britanije da plati odštetu. Inače, Charles je nedavno podržao istraživanje o povijesnim vezama monarhije i ropstva, a zanimljivo je da su neke ankete pokazale kako se kralj zapravo ne bi trebao ispričavati za nešto učinjeno tako davno.

Princeza Anne rekla je i da očekuje da njezin brat ostane vjeran sebi u novoj ulozi kralja. "Znate što dobivate jer on već duže vrijeme vježba i mislim da se neće promijeniti", navela je u intervjuu. 

Prisjetila se i svoje majke te istaknula kako je kraljica Elizabeta prolazila kroz teške dane nakon smrti supruga, princa Philipa. Dodala je da su pandemija i karantene njezinom ocu, ali i ostalim starijim ljudima oduzele društvenu interakciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.