Sjećate se Ane Vilenice iz Doline sunca? Sad je ravnateljica Drame riječkog HNK

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Ana Vilenica nova je ravnateljica Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci nakon što je od srpnja 2023. godine obnašala dužnost ravnateljice, izvijestio je riječki HNK u ponedjeljak. Vilenica na funkciji ravnateljice Hrvatske drame nasljeđuje Renatu Carolu Gaticu, koja zbog brojnih redateljskih angažmana u kazalištima diljem Hrvatske više nije mogla obavljati taj posao.  

Gatica je u riječkom HNK-u režirala i niz predstava nagrađivanih nagradama publike, većina njih kao najbolje predstave sezone u Zajcu. Režirala je predstave za djecu i mlade Mali princ i Naš odgoj, obiteljsku blagdansku Božićnu priču, melodramu Čelične magnolije, mjuzikle Sunset Boulevard i Evita te operu Čarobna frula.

Poznata po ulozi u seriji Dolina sunca

Ana Vilenica rođena je u Rijeci. Studij glume završila je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a na Royal Central School od Speech and Drama u Londonu završila je drugi magistarski studij. Nakon povratka u Hrvatsku glumi u kazalištu, na filmu i televiziji. Producira kazališne predstave i filmove, redateljica je dugometražnog dokumentarnog filma i piše filmske scenarije. 

Široj javnosti najpoznatija je po ulogama u domaćim TV serijama Dolina sunca (Eva Kralj), Ponos Ratkajevih (Charlotte "Lotte" Walkovski Ratkaj), Kud puklo da puklo (Vlatka)...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.