Sjećate se hita Gangnam Style? Evo gdje je danas pjevač Psy

Screenshot: YouTube

Južnokorejski pjevač Park Jae-sang, poznatiji kao Psy, postao je globalno popularan zahvaljujući hitu Gangnam Style. Pjesma je odmah postala hit diljem svijeta i našla se u vrhu glazbenih ljestvica u više od 30 zemalja. 

U jesen 2012. godine cijeli svijet slušao je Gangnam Style, a zarazan je bio i prepoznatljivi ples koji je preplavio društvene mreže. Pjesma je dosad preslušana pet milijardi puta na YouTubeu.

Nije očekivao toliku popularnost

Nakon što je pjesma postala viralna, o ovom južnokorejskom pjevaču pričali su svi, čak i celebovi. "Kad sam vidio da su neke zvijezde tvitale o meni, mislio sam da to nije stvarno. Nikad nisam očekivao ovakve stvari. Ne zato što su oni velike zvijezde, već zato što je ovo veliko tržište, svi sanjaju o pojavljivanju u SAD-u. Ja i dalje govorim: 'Što se događa? Ovo je prekrasno'", rekao je nakon što je shvatio da je postao slavan.

Njegov život prije Gangnam Stylea nije bio idiličan. Psy je uhićen u Koreji 2001. godine zbog posjedovanja marihuane. Pjevač je rekao da je uhićenje bilo užasno, ali da je naučio lekciju.

Godinu dana od objave pjesme i nevjerojatne popularnosti, Psy je u intervjuu za strane medije rekao da je ovisan o alkoholu. "Ako sam sretan, pijem. Ako sam tužan, pijem. Ako pada kiša, ja pijem. Ako je sunčano, ja pijem", rekao je tada.

Gdje je danas Psy?

Od 2012. do danas Psy se nastavio baviti glazbom i postao je velika zvijezda u rodnoj zemlji. Njegova pjesma iz 2013. Gentleman također je bila hit, ali ne kao Gangnam Style. Nastupao je u brojnim emisijama kao što su Dancing With the Stars i Britain's Got Talent. Snimio je i pjesmu Hangover sa Snoop Doggom. 

U travnju 2022. Psy je objavio svoj deveti studijski album, na kojemu je glavna pjesma bila That That sa Sugom iz BTS-a. 

"Jedna od stvari koje najviše volim kod ovog posla je to što je nepredvidiv. Međusobno kažemo da smo u 'poslu s poklopcem' - jer ne znate što imate dok to ne otvorite. Ne znaš koji će oblak donijeti kišu", rekao je Psy u intervjuu za New York Times prije dvije godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.