Škoti na godinu popiju 46 boca alkohola

ODRASLI Škoti godišnje popiju količinu alkohola jednaku 46 boca votke, prenosi BBC.

Škoti piju više od Engleza i Velšana

Istraživanje provedeno od strane Ministarstva zdravstva baziralo se na podacima o prodaji alkoholni pića prema kojima je prodaja od rujna 2008. do rujna 2009. iznosila oko 12,2 litre čistog alkohola po osobi starijoj od 18 godina.

Tako je u Škotskoj prošle godine prodano više od 50 milijuna čistog alkohola, što bi značilo da je svaka punoljetna osoba prekoračila preporučenu tjednu količinu alkohola. Škoti su tako popili 25 posto više alkohola po glavi nego Englezi i Velšani.

"Smanjenje cijena alkohola neće smanjiti njegovu konzumaciju"

"Moramo razmotriti uvođenje radikalnih mjera kojima bi smanjili problem konzumiranja alkohola", izjavio je Jackie Baily, jedna od članova vlade koji su smatrali da bi smanjenje cijena alkohola moglo utjecati na problem prevelikog konzumiranja. Prema njezinom mišljenju upravo je konzumacija alkohola najveći zdravstveni problem u Škotskoj.

"Prijedlog o najnižoj cijeni alkohola neće donijeti ništa dobro, osim profita supermarketima", dodala je i rekla kako smatra da je upravo pad cijena alkoholnih pića tijesno povezan s porastom konzumacije istih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.