Slavna glumica: Imala sam tajni abortus u 20-ima. Dala sam liječnicima lažno ime

Foto: Instagram

AMERIČKA glumica Kerry Washington prisjetila se svoje odluke da pobaci kada je bila u 20-ima i na početku karijere. U svojim memoarima Thicker Than Water, koji će uskoro biti objavljeni, navodi da je to namjerno odlučila držati u tajnosti kako bi zaštitila svoj rad.

Otkrila je da je nakon što je glumila u filmu Save the Last Dance 2001. potpuno neplanirano zatrudnjela - što ju je dovelo do pobačaja. Priznala je da se tada sramila zbog svoje odluke, pogotovo zato što je tinejdžerske godine provela educirajući ljude o seksualnom zdravlju.

Štoviše, Kerry je izjavila da je bila toliko nervozna zbog toga što je pobačaj mogao utjecati na njezinu karijeru da je liječnicima dala lažno ime kako bi zaštitila svoju privatnost. "Jednostavno ne želim da moj abortus bude na popisu stvari kojih se sramim", izjavila je za People.

"Jako je važno govoriti istinu u ovom trenutku"

"Ova je priča imala toliko veze s mojim razumijevanjem sebe i svijeta dok se moja karijera razvijala. Nalazimo se u trenutku kada je jako važno govoriti istinu o našim reproduktivnim izborima jer nam se neki od tih izbora oduzimaju", nastavila je.

Priznala je i da je prilično oklijevala oko otkrivanja priče o svom pobačaju u svojim memoarima. "Isprva nisam bila sigurna kako se to uklapa u ovu moju životnu priču. Ali počela sam se osjećati kao da mi je jako važno da to podijelim", dodala je.

Sada 46-godišnjakinja debitirala je na filmu Our Song iz 2000. Tijekom sljedećih nekoliko godina dobila je uloge u filmovima kao što su Save the Last Dance i Bad Company. Proslavila se kada je dobila glavnu ulogu u ABC-jevoj drami Scandal, u kojoj je glumila od 2012. do 2018.

Pročitajte više