Slavni britanski bend vraća se na scenu prvim albumom u 8 godina

Foto: EPA

Britanski bend Blur objavio je detalje iznenađujućeg novog albuma The Ballad Of Darren i podijelio prvi singl The Narcissist.

Britpop legende prvi put su svoj povratak najavile još u studenom, viješću o velikom nastupu na stadionu Wembley - prije nego što su otkrile drugi datum prije niza europskih festivalskih nastupa i intimne britanske turneje koja je započela u njihovom rodnom gradu Colchesteru 19. svibnja.

Bend je sada otkrio da će The Ballad Of Darren, s 10 pjesama, izaći 21. srpnja, što je prvi album benda nakon The Magic Whip iz 2015., a najavljen je singlom The Narcissist. Deveti album benda producirao je James Ford, a snimljen je u Studiju 13 u Londonu. Govoreći o nastajanju ploče, bend je rekao da ih je zatekla na procjeni njihovog odnosa.

Frontmen Damon Albarn opisao je The Ballad Of Darren kao "naknadnu ploču" punu "promišljanja i komentara o tome gdje se sada nalazimo", dok je gitarist Graham Coxon rekao: "Što smo stariji i luđi, postaje bitnije da je ono što sviramo puno pravih emocija i namjere."

"Sa svakim albumom koji radimo, proces otkriva nešto novo i razvijamo se kao bend. Ne uzimamo to zdravo za gotovo", rekao je bubnjar Dave Rowntree.

Vijest o povratku benda došla je nakon što je Albarn prethodno za NME rekao da je bend bio u pregovorima i da je "imao ideju" kako se vratiti, dok je Rowntree najavljivao da će se bend vratiti koncertnim aktivnostima ako svi članovi "budu spremni na to". Također, činilo se da Coxon umanjuje šanse ponovnog okupljanja benda, ali do toga je ipak došlo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.