Slavni glazbenik mjere protiv korone nazvao pseudoznanošću: "Borite se protiv njih"

Foto: Guliver Image/Getty Images

GLAZBENIK Van Morrison tvrdi da koronavirus okružuje pseudoznanost te želi okupiti kolege glazbenike u kampanji kojom žele vratiti stare koncerte uživo s publikom u punom kapacitetu, piše Guardian.

Van Morrison je na svojoj internetskoj stranici pokrenuo kampanju za spas glazbe uživo, a tvrdi da nastupi na kojima se poštuje socijalna distanca nisu ekonomski isplativi.

"Pozivam sve kolege pjevače, glazbenike, tekstopisce, producente, promotore i ostale iz glazbene industrije da se bore protiv pseudoznanosti i progovore", napisao je 74-godišnji glazbenik iz Sjeverne Irske.

On bi sljedećeg mjeseca trebao održati nekoliko koncerata po novim smjernicama, no tvrdi da to ne znači da se slaže s mjerama za borbu protiv koronavirusa.

"Ovo nije znak poštivanja ili prihvaćanja trenutne situacije, ovo radim kako bi moj bend izašao iz problema. To nije način da idemo naprijed. Moramo svirati pred punim dvoranama", rekao je.

Dodao je da mu se čini da je autor mjuzikala Andrew Lloyd Webber jedina osoba uz njega koja se pokušava pokrenuti.

Nakon ovog administratori njegove stranice nisu odgovarali na upite novinara, a ništa nije želio izjaviti ni njegov menadžer. Glazbenikovu Facebook stranicu ispunili su komentari fanova koji su mu poručili da je to što priča ludost i da je znanost stvarna.

"Volimo te, ali nazvati mjere za suzbijanje pandemije 'pseudoznanošću' je vjerojatno najgluplja i najopasnija stvar koju si povezao sa svojim imenom", poručili su mu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.