Sony otkupio prava za snimanje filma o Steveu Jobsu

SONY PICTURES otkupili su prava za snimanje filma o Steveu Jobsu. Autoriziranu biografiju pokojnog osnivača Applea nazvana "Steve Jobs" napisao je Walter Isaacson, a trebala bi izaći 24. listopada, no već je sada prva po prodaju na Amazonu. Sony je navodno platio između jednog do tri milijuna dolara za prava na ekranizaciju knjige, a već se nagađa da će producent filma biti Mark Gordon. Studio se nada da će s filmom o Steveu Jobsu postići barem jednak uspjeh kao s filmovima "The Social Network" i "Moneyball".

Velik utjecaj Jobsa na filmsku industriju

Jobs je imao velik utjecaj, između ostalog, i na filmsku industriju. Bio je osnivač studija Pixar koji je u potpunosti oživio popularnost animiranih filmova te je upravo zahvaljujući njemu kompjuterska animacija likova doživjela pravi razvoj i procvat. Kad je prodao Pixar studiju Disney 2006. godine, postao je najveći Disneyjev dioničar. Osim toga, Appleovi proizvodi, poput iTunesa promijenili su način na koji publika konzumira film. Nije poznato kada Sony planira započeti sa snimanjem filma, no postoje nagađanja da će započeti što je prije moguće, upravo zbog nedavne smrti Stevea Jobsa.

Godinama birao svog biografa

Biografija Stevea Jobsa trebala je izaći 21. listopada no datum je pomaknut za tri dana kasnije. Temelji se na 40 intervjua i preko stotinu razgovora s prijateljima, članovima obitelji, kolegama i konkurentima pokojnog Jobsa. Tijekom pisanja knjige u njenom je nastanku sudjelovao i sam Jobs, sve do sredine kolovoza kada ga je bolest shrvala. On je navodno niz godina birao pisca koji će pisati njegovu biografiju, sve dok se nije odlučio za Isaacsona koji je pisao o Henryju Kissingeru, Benjaminu Franklinu i Albertu Einsteinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.