Sotonistička crkva otkrila je li nastup Sama Smitha na Grammyjima bio sotonski

Foto: Profimedia

SAM SMITH našao se na meti kritika nakon nastupa na dodjeli nagrada Grammy kada je s Kim Petras svoj hit Unholy otpjevao u crvenom outfitu i sa šeširom na kojem su bili rogovi. Neki su na društvenim mrežama izvedbu opisali "sotonskom", a sada se o tomu oglasila i Sotonistička crkva.

David Harris, predvodnik Sotonističke crkve, rekao je za TMZ kako smatra da je Smithova izvedba bila "u redu" i "ništa posebno". "Tužno je kada političari koriste nečiju religiju kao poantu", izjavio je i opisao američkog senatora Toma Cruza, koji je kritizirao glazbenika, kao "nježnu pahuljicu".

On je dodao kako je "provokativniji" glazbeni video imao Lil Nas X za Montero (Call Me By Your Name), u kojem se reper spušta u pakao i zapleše vragu u krilu, a zatim ga ubija i uzima njegovu krunu. To je više u skladu s njihovom filozofijom, tvrdi Harris, jer su "pojedinci sami sebi bogovi".

Unatoč kritikama, Sam Smith uspio ući u povijest

Podsjećamo, američki senator Ted Cruz na Twitteru je uz snimku nastupa Sama Smitha na Grammyjima napisao: "Ovo je zlo." Neki su pak stali u Samovu obranu i pisali da je "zlo kada čovjek uđe u školu i ubije desetero djece, no zlo nije kada glazbenik pleše u odijelu vraga".

Unatoč kritikama, Sam Smith i Kim Petras ipak su uspjeli ući u povijest. Sam je postao prva nebinarna osoba koja je pobijedila u kategoriji najbolje pop izvedbe dua/grupe, a Kim Petras prva transrodna umjetnica koja je kući ponijela nagradu Grammy.

Pročitajte više