Specijalni Exige za povratak u Formulu 1

NAKON 15-godišnjeg posta Lotus se vraća u najelitnije automobilističko natjecanje što će obilježiti još jednom specijalnom izvedbom, i to modela Exige.

Puno ime modela je Exige S Type 72 čime jasno evocira uspomene na Lotusov bolid koji je u prvoj polovici 1970-tih dominirao Formulom 1. Sjetimo se samo vozača Jochen Rind i Emerson Fittipaldija. 

Pokreće ga 1,8 benzinski motor koji uz pomoć sustava prednabijanja razvija 220 KS - dovoljno da uhvati 100 km/h za 4,7 sekundi i postigne maksimalnih 233 km/h. Prosječna potrošnja je 8,5 l/100 km.

Na popisu opcija Lotus drži automatski klima uređaj, LSD, launch control, ali i Performance Pack koji uključuje AP-ove natjecateljske kočnice, kao i povećanje snage motora na 240 KS.

Iza dvobojne karoserije automobil donosi Probax sportska karbonska sjedala u unutrašnjosti i zlatne naplatke izvana, a tu su i neizostavni amblemi. Predviđena je proizvodnja 40 primjeraka za Europu, od čega je njih 20 predviđeno za britansko tržište, a najavljena je i određena naklada za japansko tržište. Cijena je 40.330 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.