Srbi i Crnogorci otkazali koncert ukrajinskom bendu: "Oni su ukrajinski Thompson"

Foto: Facebook

KONCERT ukrajinskog rock benda Lyapis Trubetskoy otkazan je u Budvi nakon spontanog okupljanja stotina građana koji su izrazili nezadovoljstvo jer prema njihovim tvrdnjama ovaj bend širi "rusofobne poruke i prikuplja novac za ukrajinsku armiju".

Prije nekoliko dana bend je trebao održati koncert i u Domu omladine Beograd, ali je otkazan. Jučerašnji koncert je trebao biti održan u jednoj budvanskoj diskoteci, ali je zbog velikog nezadovoljstva građana Budve ipak premješten u Kotor.

Repost @somewhereshow ‼️ Дорогие друзья!‼️ В связи с беспрецедентным политическим давлением на концертные площадки,...

Objavljuje ЛЯПИС 98Srijeda, 15. veljače 2023.

"Bratoubilački rat Rusije i Ukrajine predstavlja veliku tragediju"

Јedan od građana Budve koji je iskazao nezadovoljstvo povodom održavanja koncerta ovog "ukrajinsko-bjeloruskog Thompsona" bio je i novinar Igor Damjanović, koji je za Srnu izjavio da je nastup ovog benda morao biti otkazan.

"Spontani revolt pokazale su sinoć i stotine građane Budve, odlučnih da po svaku cijenu spriječe nastup ekstremističkog rock benda Lyapis Trubetskoy, na čijim nastupima širom svijeta se šalju rusofobne poruke i skuplja se pomoć za ukrajinsku armiju", rekao je.

Damjanović je istaknuo da "bratoubilački rat Rusije i Ukrajine predstavlja veliku tragediju" i poručio je da je "siguran da većina građana Crne Gore želi da što prije zavlada mir i zaustavi se stradanje".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.