Redatelj Južnog vjetra podnio prijavu protiv srpskog glumca: "Prao je novac"

Screenshot: Youtube

ODSJEK za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu donio je naredbu o provođenju istrage protiv glumca i producenta Gorana Šušljika zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo zloupotrebe položaja.

Tužiteljstvo smatra da si je tako omogućio imovinsku korist u iznosu od 374.154 kuna na temelju producentske kuće, privrednog društva Eye to Eye, čiji je on direktor i odgovorno lice, piše Kurir.

Navodno postoje sumnje da je Šušljik, kao odgovorno lice Eye to Eye produkcije koja je bila zadužena i za film Južni vjetar, iskorištavanjem i prekoračenjem granica svojih ovlasti upotrijebio krivotvorene račune i dokumentaciju kako bi opravdao sredstava kojima je Filmski centar Srbije (FCS) financirao dio proizvodnje spomenutog filma.

Prema ugovoru između FCS-a i producentske kuće Eye to Eye, sredstva za proizvodnju filma u ukupnom iznosu od 1.233.295 kuna FCS je trebao isplaćivati producentskoj kući po završetku određene faze proizvodnje filma Južni vjetar, a trošenje sredstava dobivenih u svakoj transakciji Šušljik je, kao odgovorno lice produkcijske kuće, morao opravdati radi dobivanja sljedeće transakcije novca od FCS-a.

Redatelj filma podnio prijavu

Šušljik je, kako se sumnja, 13. siječnja 2017. godine u prostorije FCS-a dostavio krivotvorene račune zajedno s dokumentom pod nazivom Pravdanje sredstava za film Južni vjetar koji predstavlja specifikaciju troškova za do tada utrošena sredstva od 6.166.475 kuna.

On je zapravo ispravne račune o izvršenim uslugama više privrednih društava, koji su bili izdani 2015. za potrebe proizvodnje serije Čizmaši, upotrebio za stvaranje krivotvorenih računa kako bi opravdao sredstava za Južni vjetar, pišu Srbi. 

Tako je, navodno, stvorio prividnu pravnu osnovu za pravdanje dobivenih sredstava od FCS-a, a dio potrošenih sredstava iskoristio je za potrebe svoje tvrtke, umjesto za produkciju filma Južni vjetar.

Miloš Avramović, redatelj filma Južni vjetar, podnio je kaznenu prijavu protiv svog bivšeg partnera, glumca i producenta Gorana Šušljika zbog sumnje da je prevarom prisvojio gotovo 650 tisuća kuna. "Šušljik je jednostavno prao novac, izvlačio pare, predavao duple, falsificirane fakture i ugovore", tvrdi Avramović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.