Srpski glumački par dobiva prijetnje jer je podržao prosvjed Srbija protiv nasilja

Foto: Instagram

SRPSKOM glumačkom paru Tamari Dragičević i Petru Benčini upućene su prijetnje putem društvenih mreža u kojima se spominju njihovo dijete i lokacije na kojima se nalaze, a sve zbog podrške Dragičević prosvjedu Srbija protiv nasilja, piše N1.

MUP Srbije obavijestio je u nedjelju popodne nju i supruga da su preuzeli informacije iz tužiteljstva i da će danas doći do informacija tko stoji iza prijetnji. Pravna zastupnica glumaca Sarah El Sarag izjavila je u ponedjeljak da je zbog prijetnji u njihovo ime podnijela krivičnu prijavu Tužiteljstvu za visokoorganizirani kriminal.

Kaže da je u prvoj prijetnji preko društvenih mreža nepoznata osoba "upozorila" glumicu da "umjesto da poziva na prosvjede Srbija protiv nasilja treba više pažnje posvetiti djetetu koje ima završnu predstavu u vrtiću". Dodala je i da će dopuna prijave uslijediti nakon što su preko društvenih mreža glumici stigle nove prijetnje "uz navođenje lokacije na kojoj se nalazi njeno dijete".

Jugoslavensko dramsko kazalište priopćilo je da osuđuje prijetnje i uvrede u javnom prostoru, kojima su posljednjih dana izloženi njihovi članovi i kolege. 

"Povodom prijetnji upućenih djetetu Tamare Dragičević i Petra Bančine, apeliramo da se najhitnije pronađu počinitelji i pravno sankcioniraju", navodi se u priopćenju JDP-a.

Tamara Dragičević hrvatskoj je javnosti poznata po ulozi Silvane u filmu Toma, dok je njen suprug Petar Benčina u istom filmu glumio liječnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.