Srpski tabloidi brane političara, pišu da je oštro odgovorio - Miljenku Smoji

Foto: Twitter

SRBIJANSKI mediji danima bruje o izjavi Borisa Dežulovića u beogradskom Nedeljniku gdje je slavni splitski novinar Beograd opisao kao Dubai za siromašne i kao "malo veću kasabu koja više nije grad". Dežulovića je odmah počeo napadati dio srbijanske javnosti, a među njima i zamjenik beogradskog načelnika Goran Vesić. Na Dežulovićevu stranu u jednom je intervjuu stao njegov nekadašnji kolega iz Ferala Viktor Ivančić, pa je Vesić na Facebooku prozvao i njega.

Neobičan epilog dogodio se kada su novinari srbijanskog tabloida Alo objavili tekst pod naslovom "VESIĆ OŠTRO ODGOVORIO NA PROZIVKE MILJENKA SMOJE: Zarađujte pare u Beogradu prodajući knjige...". Tekst s istim naslovom potom je prenio i portal Pink.rs, dio medijske kuće PINK u vlasništvu Željka Mitrovića.

Novinari iz Srbije tako su pomiješali Viktora Ivančića s legendarnim piscem Miljenkom Smojom koji je preminuo prije 25 godina. Nakon što su se s naslovom počeli sprdati i Srbi i Hrvati na Twitteru, oba medija su popravila grešku.

Boris Dežulović je izazvao bijes dijela srbijanske javnosti izjavom o Beogradu.

"Riječ je o nečemu drugom: o tome da Beograd jednostavno više nije grad, to je tek malo veća kasaba, Dubai za siromašne, ili Jagodina za bogate. Riječ je o tome da je u Beogradu sistematski poništena svaka pojedinačna ideja grada, i to ne samo onim čudovišnim, lažnim baronom Stefanom Minhauzenom na topovskom đuletu pred željezničkim kolodvorom, buđavim i ofrlje provincijskim Waterfrontom, te ostalom pseudourbanističkom plastičnom bižuterijom, koja Beograd čini velegradom točno onoliko koliko je Jagodinu velegradom učinila ona Palmina žirafa. Grad, naime, ne čine žirafe, nego ljudi", kazao je Dežulović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.