Stallone prvi put u povijesti franšize ne glumi Rockyja, otkrio što misli o tome

Screenshot: Youtube

SYLVESTER STALLONE (76) nije oduševljen smjerom u kojem je krenuo Creed III, prvi dugometražni film o Rockyju Balboi u kojem se slavni glumac uopće ne pojavljuje. On je prije četiri desetljeća stvorio taj lik, a dosad je već negodovao jer nad franšizom nema nikakvo vlasništvo.

Nakon što je već ranije kritizirao filmskog producenta Irwina Winklera zbog polaganja autorskih prava na filmove Rocky i Creed, u novom intervjuu za The Hollywood Reporter akcijska zvijezda prokomentirala je Creed III, sniman pod redateljskom palicom Michaela B. Jordana.

"Film je otišao u smjeru koji je sasvim drugačiji nego što bih ga ja odveo. Drugačija je to filozofija Irwina Winklera i Michaela B. Jordana. Želim im dobro, ali ja sam puno više sentimentalist. Volim kad moji heroji dobiju batina, ali jednostavno ne želim da odlaze na to mračno mjesto. Ljudima je dosta tame", poručio je u intervjuu Stallone.

 

Creed III bit će objavljen 3. ožujka 2023. godine, a radnja prati sina Apolla Creeda, amaterskog boksača po imenu Adonis (Michael B. Jordan). Međutim, za razliku od prva dva filma o Creedu, Rocky nije tu da trenira i mentorira Donnieja.

Stallone želi vlasništvo nad franšizom

Stallone je ranije istaknuo da bi trebao imati veću kontrolu nad franšizom, jer on ne samo da je igrao glavnu ulogu u kultnom Rockyju nego ju je on i stvorio. Naime, prvi nastavak Rockyja Stallone je napisao 1976. godine, a film je osvojio tri Oscara i inspirirao mnoge spin-offove koji su relevantni i gotovo četrdeset godina kasnije.

Zvijezda Rockyja i Ramba na snimanjima je sam izvodio vratolomije, a sada žali jer nije koristio kaskadera. Otkrio je i da ga je jedna scena borbe u Rockyju IV umalo ubila nakon što su stvari tijekom snimanja izmakle kontroli.

Pročitajte više