Steven Spielberg: Bio sam bespomoćan dok su Drew Barrymore oduzimali djetinjstvo

Foto: Profimedia

Redatelj Steven Spielberg oduvijek je bio očinska figura glumici Drew Barrymore, no otkrio je da ju je odbio kada ga je zamolila da joj bude pravi otac tijekom snimanja klasika iz 1982. E.T. the Extra-Terrestrial, kada je imala samo 7 godina.

U novom glumičinom profilu koji je objavio Vulture, Barrymore je pohvalila Spielberga kao "jedinu osobu u svom životu do danas koja joj je ikad bila roditeljska figura". Njezin otac, glumac John Drew Barrymore bio je alkoholičar, a Spielberg je na kraju pristao biti njezin kum.

Tijekom snimanja filma E.T. Spielbergu je glavni prioritet bio sačuvati magiju naslovnog lika, koji je tumačila mlada Barrymore. Drugim riječima, ona je mislila da je E.T. stvaran i on je želio da tako i ostane. Nakon nekoliko tjedana snimanja Barrymore je primijetila nekoliko muškaraca koji upravljaju E.T.-jem i zahtijevala da napuste set.

 

"Nisam želio rasplinuti taj mjehurić pa sam jednostavno rekao: 'U redu je, E.T. je tako poseban da ima osam pomoćnika. Ja sam redatelj, imam samo jednog", rekao je Spielberg.

"Mislim da joj je oduzeto djetinjstvo"

Spielberg je također držao operatere blizu sebe u periodu kada se ne snima, kao što su pauze za ručak, tako da je Barrymore mogla jesti s E.T.-jem. Kako izvještava Vulture, Barrymore je čak ostajala sa Spielbergom i vikendima, a dao joj je i mačku koju je nazvala Gertie te je odveo u Disneyland.

U isto vrijeme njezin život postajao je sve problematičniji zbog njezina oca zlostavljača. Barrymore je kasnije otvoreno govorila o tome da je počela konzumirati marihuanu s 10, a kokain s 12 godina. Također, s 12 godina se prijavila na odvikavanje od ovisnosti. Dok je snimala E.T., Barrymore bi došla na set s crvenim ružem, a Spielberg bi joj rekao da ga skine.

"Bila je budna daleko nakon vremena za spavanje, odlazila je na mjesta o kojima je trebala samo čuti i živjela je odrasli život u vrlo nježnoj dobi koji joj je oduzeo djetinjstvo. Ipak, osjećao sam se vrlo bespomoćno jer nisam bio njezin otac. Mogao sam joj biti samo savjetnik", rekao je Spielberg za Vulture.

Pročitajte više