Stiže hrpa odličnih novih serija, a jedino je pitanje tko ih sve može pogledati

Foto: Press

IAKO se teško prisjetiti posljednje loše godine za TV serije, čini se da bombardiranje sadržajem ne prestaje ni u 2019., a kako stvari stoje, očekuje nas gomila novih i povratničkih serija.

Što se povratnika tiče, tu nema previše razloga za brigu jer vraćaju se više manje svi najveći TV hitovi, a čak će i nikad prežaljeni "Deadwood" u 2019. vjerojatno dobiti nastavak u vidu filma.

U moru novih serija pokušali smo izdvojiti one najzanimljivije, ali nema sumnje da će se tijekom godine pojaviti i neki novi favorit ili hit iz sjene.

Da previše ne duljimo, krenimo redom.

Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes

True crime dokumentarci su ono što izuzetno dobro prolazi kod korisnika Netflixa, a sljedeća dokumentarna serija prati život i smrti Teda Bundyja osuđenog za ubojstvo 30 žena tijekom sedamdesetih.

Good Omens

Serija iza koje stoje Neil Gaiman i Terry Pratchett nešto je što čekaju mnogi ljubitelji predloška, a oni drugi vjerojatno će se zainteresirati za priču o smaku svijeta koja uključuje anđela, demona, 11-godišnjeg Antikrista i vješticu.

Catch 22

Mini serija prema istoimenoj knjizi Josepha Hellera ovog puta dolazi s jakom glumačkom postavom (Clooney, Kyle Chandler, Hugh Laurie), a iza serije stoje George Clooney, Grant Heslov i Ellen Kuras.

MotherFatherSon

Psihološki triler u svijetu u kojem se na najgori mogući način isprepliću politika, mediji i policija, a u jednoj od uloga pojavljuje se i Richard Gere.

His Dark Materials

Dvoje djece kreću u magičnu avanturu kroz paralelne svjetove, a utemeljena je na istoimenom književnom hitu prema kojem je već snimljen "The Golden Compass" iz 2007.

Nightflyers

Serija koja bi se najbolje mogla opisati kao "Alien" u verziji Georgea R.R. Martina.

Chernobyl

HBO stoji iza serije o jednoj od najvećih nuklearnih katastrofa u novijoj povijesti. Ova će nas serija vratiti u travanj 1986. kada je sve pošlo po krivu.

Our Planet

Dokumentarna serija pod voditeljskom palicom Davida Attenborougha sasvim je dovoljna preporuka za sve ljubitelje kvalitetnih dokumentarnih serija.

Too Old to Die Young

Serija iza koje stoji Nicolas Winding Refn, čovjek koji nam je dao Pushere, Bronson i Drive, prati egzistencijalističko putovanje pripadnika losangeleškog podzemlja koji se iz ubojica pretvaraju u samuraje. 

The Umbrella Academy

Marvelovi super junaci i dalje će nastaviti harati malim ekranima (iako ih Netflix polagano gasi), a ovog puta radi se o raštrkanoj skupini super junaka koji se odlučuju ponovno okupiti nakon smrti njihova mentora.

What we do in the Shadows

Oni koji pamte odličnu istoimenu novozelandsku horor komediju vjerojatni će s oduševljenjem pozdraviti i ovu TV adaptaciju.

Watchmen

Film se pokazao kao nezahvalan format za uprizorenje kultnog stripa, a nadamo se da će TV serija biti daleko sretnije rješenje.

The Mandalorian

Teško je više i pohvatati sve priče iznikle iz franšize "Zvjezdani ratovi", a radnja "The Mandaloriana" smještena je nakon pada Imperije i prije pojavljivanja Prvog reda. Uglavnom, ovog puta pratimo usamljenog ratnika i njegove avanture diljem galaksije.

The Witcher

Filmovi prema video igrama rijetko su kada dobra ideja, ali "The Witcher" je ipak malo drukčija priča jer i video igra je utemeljena na seriji knjiga što TV adaptaciju barem u ovom kontekstu izdvaja u moru sličnih uprizorenja. S druge strane, Henry Caville je Geralt što izaziva različite reakcije.

Star Trek s Picardom

Neki s ovim možda neće složiti, ali Picard je bio najbolji kapetan pa je samim tim i sasvim opravdano da nastavimo pratiti njegove avanture.

Black Monday

Skupina autsajdera preuzima Wall Street tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Na prvu možda ne zvuči kao hit, ali glumačka je postava odlična.

First Wives Club

TV verzija komedije iz 1996. prati živote triju rastavljenih žena koje imaju sličnu životnu priču.

City on a Hill

Boston 90-ih bio je prepun nasilnih kriminalaca koji su imali podršku policije prepune korumpiranih rasista. No, odjednom se sve promijenilo dolaskom afroameričkog državnog odvjetnika koji odlučuje uvesti red.

The Twilight Zone

Kultna serija dobiva novu verziju prilagođenu novim vremenima. Iako će biti teško nadjačati originalnu seriju, za što bolji sadržaj pobrinut će se novi majstori horora, trilera, znanstvene fantastike i misterije.

Lovecraft Country

Mladi Afroamerikanac tijekom pedesetih putuje SAD-om u potrazi za nestalim ocem.

Snowpiercer

Uprizorenje francuskog stripa "Le Transperceneige", a ako ste gledali odličnu filmsku verziju, vjerojatno znate što vas očekuje. Radnja prati skupinu preživjelih ljudi koji nastanjuju vlak koji bez prestanka putuje zaleđenom Zemljom, a podjele među putnicima vlaka počinju stvarati sve više problema između zaraćenih kasti.

I Am the Night

Utemeljeno na stvarnim događajima. Fauna Hodel je tinejdžerica koja je odvojeno od roditelja nakon rođenja i život provodi bez znanja o pravim roditeljima. Jednog dana dolazi do otkrića koje je natjera da preispita sve u što vjeruje, a to je spaja s propalim novinarom s kojim kreće u lagano rasplitanje velike misterije

.

Buffy the Vampire Slayer

Uspješna horor serije devedesetih sljedeća je u nizu hit serija koje dobivaju novu ruho u modernom TV okruženju.

Što se velikih povratnika tiče, u siječnju smo već dobili petu sezonu "Luthera" i treću sezonu Netflixove "A Series Of Unfortunate Events". U prvom mjesecu očekuje nas povratak zamalo ugašene "Brooklyn Nine-Nine" i treća sezona HBO-ove posrnule serije "True Detective" koja bi se nakon neizdrživo pretenciozne druge sezone trebala vratiti na pravi put (mnogi koji su seriju pogledali tvrde da je ovo povratak u formu). Tu su još i druga sezona "Star Trek Discovery" i nova sezona "The Punishera".

U ožujku nas čekaju "American Gods" i druga sezona dokumentarne serije "Cosmos" koja ovog puta nosi podnaslov "Possible Worlds".

Nema sumnje da će se u travnju sve vrtiti oko povratka osme i posljednje sezone "Igre prijestolja" koja je ovog puta ima manji broj epizoda koje su duže.

Ljubitelje SF-a u srpnju čeka treća sezona Netflixovog hita "Stranger Things", a vraćaju se i odlični "Mindhunter" i vrhunska HBO-ova "Big Little Lies".

Tijekom godine vraćaju se i mnoge druge serije, ali točan datum još uvije nije poznat. Tu je druga sezona serije "Taboo", s četvrtom sezonom vraća se i odlična animirana serija (s najiritiantnijim fanovima) "Rick And Morty", a nakon dulje pauze vraća se i peta sezona serije "Peaky Blinders".

"The Crown" ulazi u treću sezonu, "Homeland" u osmu, Ozark u treću, a nakon izvedbom genijalnog filma/igre, dobit ćemo i petu sezonu "Black Mirrora". Ljubitelje političkog humora čeka sedma sezona izvrsne "Veep", a dobivamo i druge sezone dviju odlično prihvaćenih serija "Liar" i "Killing Eve".

Pročitajte više