Stiže spin-off The Walking Deada, u jednoj od uloga i Slovenac Željko Ivanek

Foto: Profimedia

AMERIČKA televizijska mreža AMC najavila je spin-off popularne serije The Walking Dead, a u jednoj od uloga naći će se i slovenski glumac Željko Ivanek.

Isle of the Dead trebao bi se početi prikazivati tijekom sljedeće godine, a pratit će likove iz originalne serije Negana i Maggie dok se bore protiv zombija. Nova serija će predstaviti Manhattan kao otok "davno odsječen od kopna" koji je ispunjen i živima i mrtvima. Prva sezona će imati šest epizoda, koje će biti prikazane na kanalima AMC i AMC+.

Zvijezde The Walking Deada Lauren Cohan i Jeffrey Dean Morgan ponovit će svoje uloge kao Maggie i Negan, dok će scenarist i izvršni koproducent Eli Jorné biti showrunner serije.

"Pozadina je nevjerojatna, ali priča koju je Eli Jorné skuhao je još bolja. Vežite se, ljudi, Isle of the Dead će ponovno osmisliti The Walking Dead univerzum. Velika hvala Danu McDermottu, Scottu Gimpleu i AMC-ju što su nas primili natrag. Jednostavno ne možemo dočekati", rekao je Morgan u izjavi.

U seriji će se u zasad nepoznatoj ulozi naći i poznati slovenski glumac Željko Ivanek, potvrdili su na službenim stranicama. Ivanek je rođen u Ljubljani, a u Sjedinjene Američke Države s roditeljima je emigrirao već nakon tri godine. Pohađao je Yale, ali i londonsku Akademiju glazbenih i dramskih umjetnosti, na kojoj je diplomirao 1980.

Gledateljima je poznat po čestim karakternim sporednim ulogama, a glumio je u Padu Crnog jastreba, Plesu u tami, Donnieju Brascu, Hanibalu te u televizijskim serijama Zakon i red, Dosjei X, Chicago Hope, Ally McBeal, Hitna služba i Frasier.