Hrvatski glazbenik svira na novom albumu U2-a

Foto: Epa, Instagram

GITARIST rock sastava U2 David Howell Evans, poznatiji kao The Edge, u razgovoru za Rolling Stone je otkrio da su na novom albumu, koji izlazi sljedećeg tjedna, ugostili i hrvatskog čelista Stjepana Hausera.

Novi album zove se Songs of Surrender, a Irci su na njemu odlučili otpjevati i odsvirati svoje najveće hitove, ali u novom ruhu, a tu im je Stjepan Hauser sa svojim vještinama na violončelu dao golem doprinos. Hauser je gostovao na pjesmama Vertigo, Where The Streets Have No Name i Dirty Day.

"Imali smo dvoboj"

"Na pjesmi Vertigo došlo je do nevjerojatnog dvoboja akustične gitare i violončela. Na Dirty Day, koju sam opet svirao na akustičnoj gitari, dali smo Hauseru šansu da svira, ali sam na kraju sam odbacio većinu toga s akustične gitare i ostavio ovo Hauserovo", rekao je The Edge i napomenuo kako je pjesma Where The Streets Have No Name zbog Stjepana poprimila sasvim novi karakter i zvuk.

Za novi album U2 je ponovo surađivao s dugogodišnjim producentom i prijateljem benda Declanom Gaffneyjem, a upravo su kod njega u studio doveli Hausera te su s njime proveli pet dana radeći na novim verzijama starih pjesama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.