Što muškarce najviše privlači na ženama?

Foto: Press

Što točno muškarce privlači kod žena? Koje osobine i fizičke karakteristike se najviše ističu? Iako je odgovor na to pitanje kompleksan i subjektivan, postoje određene osobine koje se često ističu kao privlačne među muškarcima.

Samopouzdanje i inteligencija

Jedan od glavnih faktora koji su muškarcima privlačni kod žena jest samopouzdanje. Studije su pokazale da samouvjerene žene izazivaju veću pozornost među muškarcima. Časopis Psychological Science navodi da muškarci preferiraju žene koje su sigurne u sebe i koje se osjećaju ugodno u vlastitoj koži.

Također, inteligencija se ističe kao privlačna osobina žena. Istraživanje objavljeno u časopisu Personality and Social Psychology Bulletin sugerira da muškarci preferiraju partnerice koje smatraju intelektualno poticajnima.

Fizički izgled?

Naravno, fizički izgled također igra veliku ulogu. Kada je riječ o fizičkim osobinama koje privlače muškarce, istraživanja su pokazala da nekoliko karakteristika redovito privlači njihovu pažnju.

Jedna od ključnih fizičkih osobina koja je često istaknuta kao privlačna među muškarcima je proporcionalnost tijela. Studije su pokazale da muškarci često preferiraju žene koje imaju simetrično i proporcionalno tijelo jer im to može signalizirati zdravlje i plodnost. Žene s takozvanim oblikom pješčanog sata često su privlačnije muškarcima zbog percepcije plodnosti i reproduktivne sposobnosti.

Također, oči su često fizički atribut koji muškarci ističu kao vrlo važan u studijama o privlačnosti. Osmijeh također igra ključnu ulogu u privlačnosti, pokazala su istraživanja.

Važno je napomenuti da su individualne preferencije ključne i da se razlikuju od osobe do osobe. Ono što privlači jednu osobu možda neće biti jednako presudno za drugu.

Pročitajte više