Što nam to poručuje Ida Prester listajući knjigu o majčinstvu?

NAKON što je nedavno navodno sama zaprosila svojeg dečka, Idu Prester uhvatili smo kako lista knjigu o majčinstvu. Hm, želi li nam ona to nešto poručiti? Ida je, zajedno sa kulturnjački orijentiranim estradnjacima, endemom koji nalazimo samo u Hrvatskoj, pohodila danas otvoreni Sajam knjiga otvoren u knjižari Profil Megastore u samom srcu grada.

Ova već tradicionalna manifestacija ove godine održava se šesti put, a po važnosti i veličini književnih sajmova, ovaj zagrebački jedan je od najbitnijih, a samim time i najposjećenijih. Osim raznih naslova po sniženim cijenama, ovaj sajam nudi i bogati popratni program - nastavlja se i tradicija dovođenja poznatih imena na sajam budući da je prošle godine na sajmu gostovao izvrstan i u Hrvatskoj neobično popularan češki autor Michal Viewegh, a godinu prije toga tu su bili Hari Kunzru, kao i francuska književna zvijezda Celine Curiol.

Karakaš i Jarak karikatuirali svoje kolege



Međutim, priliku da se predstave svojim čitateljima na Sajmu prvenstveno imaju naši nagrađivani domaći autori poput Rade Jarka, Milane Vuković Runjić, Dubravke Ugrešić, Borisa Gregorića i Tomislava Zajeca, a pisac kojeg je široj publici predstavio Dalibor Matanić snimivši u javnosti toliko puta propitkivan film "Kino Lika" prema njegovoj istoimenoj pripovijetci, Damir Karakaš, s kolegom Radom Jarkom predstavio je karikature hrvatskih pisaca.

V.V.
Foto: Damjan Tadić/Cropix
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.