Dok u Puli brane cajke, provjerili smo što starije generacije kažu o trap folku

Video: Index

FOLK se danas opet našao u fokusu hrvatske javnosti nakon što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio koncert koji se u tom gradu trebao održati 25. ožujka. I dok se pulski gradonačelnik zgraža, mi smo provjerili kako pripadnici starijih generacija reagiraju na najpopularniju pjesmu u Hrvatskoj - Automatte srpskog trap folkera Nuccija.

"To nije pjesma, to je repanje", uočila je jedna gospođa u centru Zagreba nakon što je s nama poslušala Automatte. "Pa nije loše, meni je ok", zaključila je. "Nije loše, za današnju mladež, bože moj, što sad", složila se s njom i druga gospođa koju Nucci nije pretjerano šokirao.

@index.hr

Kako starije generacije reagiraju na Nuccija?

♬ original sound - Index.hr

Drugi par ispitanika ipak je bio nešto kritičniji. 

"Užas", rekla je odmah gospođa. "Mene to podsjeća na ovo Mama ŠČ! i tako dalje", zaključio je gospodin koji se također našao ispred naše kamere. "Mama ŠČ! je fakultet za ovo", rekla mu je na to gospođa. "Ako ovo naša omladina sluša, debelo smo propali", zaključila je ona.

@index.hr

Kako starije generacije reagiraju na Nuccija?

♬ original sound - Index.hr

 Podsjećamo, na koncertu koji je zabranio pulski gradonačelnik su trebali nastupati Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

"Istina je da sam posve nedvosmisleno i jasno rekao da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati i da mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada. To je jedini i isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovu odluku. Za ovaj događaj nismo znali na vrijeme ni resorna pročelnica za društvene djelatnosti i mlade ni ja, inače bih odluku donio ranije", rekao je Zoričić.

>>ANKETA Jeste li za zabranu cajki u Hrvatskoj?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.