Stranica koju prati 3.2 milijuna ljudi objavila video iz malog dalmatinskog grada

Screenshot: Facebook

POPULARNA stranica Be There, koju na Facebooku prati 3.2 milijuna ljudi, objavila je video iz Omiša, koji je pregledan gotovo pola milijuna puta i prikupio je više od 15 tisuća lajkova. 

Be There je svoju reportažu započeo opisavši ovaj dalmatinski grad kao "potpuno očaravajući". 

"Omiš je gradić i luka u Hrvatskoj koji se nalazi na jadranskoj obali, otprilike 25 km jugoistočno od Splita. Smješten je na ušću rijeke Cetine i okružen prekrasnim planinama." 

Omis, Croatia is absolutely stunning

Omis, Croatia is absolutely stunning Credit YT: D&B Travel

Posted by Be There on Monday, 26 June 2023

"Danas je Omiš popularna turistička destinacija poznata po očaravajućim prirodnim ljepotama, uključujući kanjon rijeke Cetine, pješčane plaže i obližnje otoke." 

Gradske znamenitosti i očaravajuće plaže 

Punta, Brzet i Nemira plaže su koje preporučuju za opuštanje, sunčanje i plivanje u kristalno čistom moru, a naglasili su i koje znamenitosti vrijedi posjetiti.

"Istražite uske ulice stare gradske jezgre Omiša. Divite se srednjovjekovnoj arhitekturi i posjetite znamenitosti poput crkve sv. Mihovila. Uspnite se do tvrđave Mirabela i uživajte u panoramskom pogledu na Omiš, Jadransko more i krajolik", pozivaju. 

Ideje za avanturiste 

Za sve one avanturističkog duha predlažu rafting na Cetini, zip-lining preko kanjona i penjanje po stijenama na obližnjim planinama. Brodska tura duž obale još je jedna ideja za provod, kao i posjet obližnjim otocima Braču i Hvaru. 

"Uživajte u planinarskoj ili biciklističkoj avanturi kroz kanjon rijeke Cetine koji oduzima dah. Putem uživajte u raskošnoj prirodi, dramatičnim stijenama i očaravajućim vodopadima", opisuju. 

Okusi dalmatinske kuhinje 

Pozivaju i na uživanje u okusima dalmatinske kuhinje, posebno u ponudi morskih plodova poput ribe na žaru i salate od hobotnice te ponudi lokalnih vina, od kojih ističu plavac. 

Gradske gužve i visoke cijene 

Naglašavaju kako grad oživi tijekom ljetne sezone s brojnim festivalima, koncertima i kulturnim događajima, no navode kako su moguće gužve te da cijene smještaja mogu biti veće na vrhuncu sezone. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.