Popularna stranica nahvalila dalmatinski grad: Jedan je od najljepših u Hrvatskoj

Screenshot: Facebook

POPULARNA stranica Be There, koju na Facebooku prati 3.2 milijuna ljudi, objavila je video iz Trogira, prozvavši ga jednim od najljepših gradova u Hrvatskoj. 

"Trogir je povijesni grad smješten na jadranskoj obali na malom otoku između kopna i otoka Čiovo. Poznat je po očuvanoj srednjovjekovnoj arhitekturi i često ga se naziva ‘živućim muzejom’ zbog bogate povijesti i kulture", započeli su. 

Trogir is one of Croatia’s most stunning places

Trogir is one of Croatia’s most stunning places Credit YT: D&B Travels

Posted by Be There on Wednesday, 9 August 2023

Opisali su Trogir kao "popularno turističko odredište koje predstavlja jedinstven spoj povijesti i modernog života", a zatim predložili što vrijedi pogledati. 

Šarmantne ulice i povijesne znamenitosti 

"Istražite šarmantne ulice stare gradske jezgre, divite se dobro očuvanoj srednjovjekovnoj arhitekturi i povijesnim građevinama. Istražite katedralu sv. Lovre poznatu po očaravajućoj romaničkoj i gotičkoj arhitekturi." 

Predlažu i istraživanje Kaštela Kamerlengo i kule sv. Marka s kojih se, kako kažu, pruža pogled na Trogir i okolicu od kojeg zastaje dah. Za one koji žele naučiti više o povijesti grada te njegovoj umjetnosti i arhitekturi, predlažu posjete gradskim muzejima. 

Opuštanje na rivi 

U predahu od istraživanja povijesnih znamenitosti pozivaju na opuštanje na trogirskoj rivi te uživanju u pogledu, ali i finim jelima, od kojih ističu morske plodove, meso s roštilja i tradicionalne dalmatinske specijalitete. 

Ljeto je idealno vrijeme za posjet 

Za one željne morskih radosti, predlažu da prijeđete mostom na otok Čiovo gdje možete provesti vrijeme opuštajući se na prekrasnim plažama i plivajući u bistrom moru.  

"Ljeto je najbolje vrijeme da posjetite Trogir. Vrijeme je toplo i sunčano što je odlično za aktivnosti na plaži i vodene sportove", dodaju. 

"Šarm grada leži u njegovom povijesnom ambijentu. Zato si uzmite vremena da istražite njegove ulice, popričate s lokalnim stanovništvom i upijete jedinstvenu atmosferu ovog slikovitog grada", zaključili su. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.