Strukar: Dora je trebala trajati tri dana, ali su odustali kad su vidjeli tko nastupa

Foto: Index

ZA VRIJEME prvog polufinala Eurosonga, u kojemu je Let 3 izborio finale natjecanja, u Index Studiju gostovali su PR stručnjak Vedran Strukar, glazbeni kritičar Anđelo Jurkas, novinar, glazbeni kritičar te član prvog hrvatskog žirija za Eurosong (1993.) Bojan Mušćet i članice skupine Feminnem, koja je dva puta nastupala na Eurosongu, Neda Parmać, Pamela Ramljak i Nika Antolos.

Komentirali su nastupe na Eurosongu, ali su se dotaknuli i glazbene scene u Hrvatskoj te Dore, hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije. Naime, u više navrata su kazali kako već godinama na Dori nema kvalitetnih pjesama koje bi mogle ostvariti dobar uspjeh na Eurosongu.

"Dora je trebala trajati tri dana, ali su je srezali"

Potom je Vedran Strukar otkrio da je Dora ove godine trebala trajati tri dana, kao što traje i Eurosong, ali i srpski izbor za pjesmu Eurovizije.

"Marija Nemčić je jedna vrhunska profesionalka, ozbiljna gospođa koja fantastično kuži televizijski posao. Jedna od liderica toga na hrvatskoj televizijskoj sceni. Ne razumijem kako je ona dopustila da nama Dora zadnje dvije godine izgleda tako kako izgleda", rekao je Strukar pa dodao: 

"Čuo sam da je Dora, kako je bilo 30 godina Dore ove godine, trebala trajati čak tri dana. Na kraju, Marija kad je vidjela popis pjesama i čula, žena je naprosto odlučila srezati to i od Dore ostaviti samo jedan dan. To vam sve govori."

Kaže da moramo nešto promijeniti po pitanju Dore. "Treba naći ljude koji to znaju i vole raditi, a ne da se Eurovizijom i Dorom i domaćom glazbom bave ljudi koji domaću glazbu preziru. Naravno da smo onda u problemu", kaže.

Reakcije na nastup Leta 3

Let 3 nastupio je sedmi u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga. U našem studiju vladala je euforija za vrijeme njihovog nastupa, ali i u dvorani u Liverpoolu. "Ovo je nešto što bih primijetio", rekao je Hrvoje. 

"Vidite koliko mi raskošno svijetlimo, kako izgleda scenski nastup...", primijetio je Strukar. Nahvalili su i kostime i make-up članova benda. "Ovo je vrh", rekla je Pamela Ramljak. "Oni su stvarno izvođači za Eurosong", dodaje. Nastup Leta 3 zaista je "Eurosong top", rekao je Bojan Mušćet. 

"Stručna javnost nikad nije bila toliko nabrijana da podrži hrvatskog izvođača na Eurosongu", dodaje Strukar. 

Ovako su naši gosti reagirali na prolazak Leta 3 u finale

"Nikad se nismo veselili ničijem prolasku ovako", rekla je Neda Parmać.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.