Student Jan je kiksao na pitanju za 18 tisuća eura. Znate li ono što on nije?

Screenshot: HRT

MLADI student medicine Jan Težak u večerašnjoj je epizodi kviza Tko želi biti milijunaš osvojio pet tisuća eura.

Težak je netočno odgovorio na 12. pitanje te kviz napustio s iznosom drugoga praga. U pitanju se tražila gospođa koja na portretu iz 1905. ima zelenu prugu povučenu posred lica. Budući da mu nije preostao niti jedan džoker, Jan je brzo ponudio odgovor koji je nažalost bio netočan. Nije htio odustati.

Umjesto gđe Matisse, supruge slavnoga francuskog slikara, grafičara i kipara Henrija Matissea, čiji je portret ujedno i najbolji primjer fovističkog smjera u slikarstvu, Jan je odabrao gđu Picasso. U ponudi su bile i gđa Degas te gđa Modigliani. 

Dugo se premišljao na pitanju o boji zvijezda na Stazi slavnih

Težak je sve džokere potrošio do devetog pitanja.

Na pitanju za prelazak drugoga praga nije htio odustati pa je pogađao rekavši da je gotovo 3000 zvijezda na holivudskoj Stazi slavnih ružičaste boje (a ne tirkizne, narančaste ni smeđe, koju je Jan prethodno razmišljajući spominjao). Odgovor mu je donio 5000 eura. 

Slijedilo je potom povijesno pitanje za dvostruko viši iznos. No, znao je da isprava bana Jelačića o ukidanju kmetstva počinje riječima "Mi baron Josip Jelačić..." pritom dodavši i kako znameniti proglas datira iz 1848. godine. 

S Janom je u pratnji bio njegov dečko Bruno.

Pročitajte više