"Sumrak" ponovno pokorio domaće i međunarodno tržište



PRETPOSLJEDNJI dio jedne od najuspješnijih filmskih saga ostvario je očekivan uspjeh na međunarodnim blagajnama sa vikend zaradom od 144 milijuna dolara.

Serijal filmova o bljedunjavim i vječito neveselim vampirima iz godine u godinu ne prestaje briljirati na kino blagajnama, a "Breaking Dawn" nije iznimka. U samo dva dana, pretposljednji nastavak sage utržio je nevjerojatnih 283 milijuna dolara i smjestio se na peto mjesto najboljih otvaranja u Americi. Ženski dio publike i dalje pokreće ovu franšizu, a statistike pokazuju da su čak 80 posto sjevernoameričke publike činile žene. Rezultati pokazuju i da je ovo prvi dio sage koji je privukao publiku stariju od 25 godina.

"Breaking Dawn" pokorio je konkurenciju, a najbliži mu je "Happy Feet Two" sa zaradom od "samo" 22 milijuna dolara. Slijede "Immortals" (12,3 milijuna), "Jack and Jill" (12 milijuna) i "Puss in Boots" (10,7 milijuna). Na kraju liste našao se novi film Georgea Clooneya "The Descendants" sa skromnim utrškom od 1,2 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.