Sutherland se ženio tri puta, glumicu Francine Racette ljubio više od 50 godina

Foto: Profimedia/EPA

Donald Sutherland je, osim bogate karijere, imao i bogat ljubavni život.

Glumac se ženio tri puta. Njegova prva supruga je bila Lois Hardwick s kojom se vjenčao 1959., no razveli su se 1966. godine. Potom je Sutherland te iste godine nakon prvog razvoda oženio kanadsku glumicu Shirley Douglas.

S njom mu brak nije dugo potrajao - razveli su se nakon samo četiri godine. Sa Shirley je Donald dobio dvoje djece - sina Kiefera i kći Rachel. Shirley je preminula u travnju 2020. godine, a osim po glumačkoj karijeri, bila je poznata i kao aktivistica. 

Shirley Douglas sa sinom Kieferom

Dvije godine nakon razvoda od Shirley Sutherland je oženio kanadsku glumicu Francine Racette, koja je najpoznatija po nastupima u filmovima Au revoir les enfants, Lumière i The Disappearance. S njom je dobio trojicu sinova - Rossifa, Roega i Angusa. Donald i Francine su bili u braku sve do glumčeve smrti. 

Donald Sutherland i Francine Racette ranih osamdesetih

Podsjećamo, Donald Sutherland preminuo je u 88. godini nakon duge bolesti.

"Teška srca vam javljam da je moj otac, Donald Sutherland, preminuo. Osobno ga smatram jednim od najvažnijih glumaca u povijesti filma. Nikada ga nije uplašila uloga, bila ona dobra, loša ili ružna. Volio je ono što je radio i radio je ono što je volio, ne možeš tražiti više od toga u životu. Dobro proživljen život", objavio je njegov sin Kiefer Sutherland.

>>Umro je Donald Sutherland

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.