Sve što trebate znati o ovogodišnjoj Ultri

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Ovaj vikend održat će se jubilarni 10. Ultra Europe festival, nakon čega tri dana seli na Brač, Hvar i Vis.

U točno 19 sati u petak, 12. srpnja na splitskom Parku mladeži započet će, kako je najavljeno, dosad najveće izdanje popularnog festivala elektronske glazbe. Splitski dio festivala trajat će do nedjelje, 14. srpnja, nakon čega tri dana seli na Brač, Hvar i Vis, kamo će posjetitelje prevoziti party brod. Očekuje se da će na Ultru stići oko 150.000 partijanera iz 140 zemalja svijeta, koje će zabavljati 150 DJ-eva, najavili su u utorak organizatori festivala.

Tko nastupa?

Posjetitelji u Parku mladeži će moći uživati u nastupima na četiri različite pozornice – velika glavna pozornica, Resistance Stage kapaciteta od 8 do 10 tisuća ljudi, UMF Stage i Oasis. Armin van Buuren, Afrojack, Boris Brejcha, Eric Prydz, Hardwell, Martin Garrix, Timmy Trumpet Alison Wonderland, Axwell, DJ Snake, Sebastian Ingrosso, Black Tiger Sex Machine, Camelphat, Deborah De Luca, DJ Snake, Kasablanca, KSHMR, Slander, Subtronics, Vintage Culture, Vini Vici i W&W su samo neka od brojnih imena elektronske glazbe koja stižu u Split.

Nakon što završi splitski dio festivala, počinje onaj otočki, točnije Destination Ultra. Party započinje 15. srpnja na otoku Braču, u 585 Clubu s duom Lucas&Steve, a već se sljedećeg dana Ultra seli na otok Hvar. Dnevni Ultra Beach uz Jonas Blue, Sama Feldta i Tchamija te večernji Resistance Hvar uz Massana i Kassiju održat će se u Carpe Diem Beach Clubu. U intimnoj i ekskluzivnoj atmosferi tvrđave Fort George na Visu, poznatije pod imenom Fortica, Resistance Vis bit će 16. srpnja posljednja stanica brojnim partijanerma uz DJ-icu Korolovu.

Kako se ulazi na festival?

Da bi mogli ući na festival, posjetitelji će morati imati narukvicu koju mogu dobiti na dvije lokacije. Na samom ulazu festivala od četvrtka i na Obali kneza Branimira još od utorka, a da bi dobili narukvicu, posjetitelji moraju pokazati ulaznicu i identifikacijski dokument.

Što se smije unijeti na festival, a što ne?

Zabranjene su bilo koje vrste zapaljivih sredstava, oružja, sprejevi, alkoholna pića i hrana, laseri, veći lanci, pištolji na vodu, maske za lice te ilegalne supstance. Nadalje, zabranjene su profesionalne foto i video kamere, ali ljudi mogu ponijeti GoPro i ostale action kamere. 

Organizatori savjetuju i da na festival ne dolazite s torbom osim ako ona nije nužna. A ako ju već ponesete - ona mora obavezno biti plastična i prozirna te ne smije biti veća od dimenzija 33x43 centimetra. Male torbe, neseseri i torbice oko struka su dozvoljene. 

Posjetitelji će moći iznajmiti posebne ormariće za odlaganje stvari kako bi one ostale na sigurnom. Bit će postavljeni iza glavnog ulaza i dostupni su do zatvaranja festivala. Ormarić je dimenzija 22x25x50 cm, a stajat će 25 € po danu festivala ili 45 € za sva tri dana. Mogu se neograničeno otvarati digitalnim "ključem" koji se može dijeliti.

Na festivalu nema gotovine

Cijeli festival je "cashless", što znači da se plaćati može kreditnim karticama i pametnim telefonima.

Regulacija prometa

Policija je najavila i posebnu regulacija prometa, pa će tako u petak, subotu i nedjelju od 19:30 do 6:30 redarska služba zajedno s policijskim službenicima uspostaviti blokadne punktove u užoj zoni sportskog kompleksa i za sav promet će biti zatvorena ulica Hrvatske mornarice od raskrižja s ulicom Domovinskog rata do raskrižja s ulicom Ante Starčevića, Ulica Mike Tripala od križanja s Putom Supavla do raskrižja s ulicama Velimira Terzića i Put Brodarice, te ulica Put Brodarice.

Tijekom privremenog zatvaranja prometnica promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taksi vozila. Policija je u navedenom periodu najavila moguće zastoje i gužve u prometu, posebno na prometnicama prema Marjanskom tunelu i prometnicama na području Spinuta i Lovreta.

Savjeti za građane

Također, savjetovali su građanima da tijekom trajanja festivala, od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa, izbjegavaju prometovanje u užoj zoni centra grada i da koriste alternativne pravce, kao i da se pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila, te da ista ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom ista biti uklonjena sukladno zakonu.

S obzirom na to da se na javnom okupljanju očekuje veliki broj posjetitelja, policija je savjetovala posjetitelje da sa sobom ne nose vrijedne predmete poput mobitela i novčanika. Također, savjetovali su im da ne nose zlatne lančiće, nakit i dragocjenosti s obzirom na to da su prošle godine uhitili grupu počinitelja koji su posjetiteljima s vrata trgali nakit.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.