Švedska vlada priznala novu religiju: Kopizam štuje neometani "file - sharing"

U ŠVEDSKOJ je vlada formalno priznala "kopizam" kao novu religiju. Njihova "crkva" trudi se da svi imaju pravo na nesmetano dijeljenje kompjuterskih podataka, poznatije kao "file share". "Duhovni vođa" ove crkve rekao je da je priznanje vlade veliki korak naprijed za "religiju", no oni manje entuzijastični smatraju da će se na ovaj način napraviti jako malo za zaustavljanje piratstva.

"Kopizmovci"

Vlada u Švedskoj priznala je "crkvu kopizmovaca" kao religiju malo prije Božića ove godine. Poglavar Crkve, Gustav Nipe izjavio je da su se trebali prijavljivati tri puta kako bi konačno dobili priznanje od vlade. Sveti simboli crkve su CTRL + C i CTRL + V (svima poznati kao skraćeni postupak za copy i paste). Gustav je nadodao da se njegova religija ne zalaže za ilegalno širenje materijala, već za otvorenu distribuciju i materijale dostupne svima.

"Za kopizam, informacija je sveta, a kopiranje je najveći sakrament"

Ideja za ovu religiju stigla je od strane 19-godišnjeg studenta Isaka Gersona, koji se nada da će "file - sharingu" dobiti neke zaštite. "Za našu Crkvu, za kopizam, informacija je sveta, a kopiranje je najveći sakrament. Informacija ima vrijednosti, a kopiranje omogućava širenje istih. Samim time, kopiranje je centar interesa za ovu organizaciju i njezine članove", izjavio je mladi Isak. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.