Sylvester Stallone kritizirao producenta Rockyja: Želim da mi se vrate moja prava

Screenshot: YouTube

SYLVESTER STALLONE kritizirao je filmskog producenta Irwina Winklera zbog polaganja autorskih prava na filmove Rocky i Creed.

"Vrlo laskavi portret producenta filmova Rocky i Creed, Irwina Winklera... Nakon što je Irwin imao kontrolu nad Rockyjem 47 godina, a sad i nad Creedom, ja bih zaista htio da mi se vrati ono što je ostalo od mojih prava prije nego što on to prenese samo na svoju djecu", napisao je glumac.

"Vjerujem da bi to bio fer potez", zaključio je Sylvester Stallone.

Irwin Winkler i Robert Chartoff potpisani su kao producenti prvih pet nastavaka iz serijala Rocky, dok je u filmu Rocky Balboa iz 2006. Irwin na taj popis dodao i svoje sinove, Davida i Charlesa. Stallone je taj film napisao, režirao ga i u njemu je glumio. Osim toga, Stallone je, uz spomenutu četvoricu, koproducent svih filmova o Apollu Creedu.

"Hej, platili smo ti, zašto se sada žališ?"

U razgovoru za časopis The Variety 2019. godine Stallone se žalio na to da mu ne pripadaju nikakva autorska prava na Rockyja: "Svaka riječ, svaki slog, svaka gramatička greška, sve je bila moja odgovornost. Šokiralo me kad su mi rekli: 'Hej, platili smo ti, zašto se sad žališ?' Bio sam bijesan."

Dodao je da im je, nakon uspjeha filmova Rocky II i Rocky III, rekao da želi dio autorskih prava s obzirom na to da je on "izmislio Rockyja", ali da se to nikad nije dogodilo.

"'Zar vam ne smeta što sam ja napisao svaku riječ, osmislio koreografiju, što sam vam bio odan, što sam promovirao filmove, režirao ih i što sam nemam niti jedan posto autorskih prava koje bih mogao ostaviti svojoj djeci?, a oni su mi rekli: 'Platili smo ti.' I to je bio kraj razgovora", prepričao je u istom intervjuu.

Pročitajte više