Od krimića do ljubića: Četiri knjige koje su idealno štivo za introverte

Foto: Shutterstock

Velik dio ljudske populacije spada u grupu koju nazivamo introvertima. Razlike između introverta i ekstroverta ugrubo bi se mogle svesti na količinu energije koju dobivaju druženjem s drugim ljudima. Introverti se vole družiti, no s vrlo odabranim društvom, ostalo ih iscrpljuje.

Ekstroverti su oni među nama koji se hrane beskrajnom komunikacijom, idealno uživo. Volite li čitati, vjerojatno imate dosta introverta u sebi – nije pravilo, ali je većinom tako. Evo nekoliko naslova koji će nahraniti vaš unutarnji svijet a da pritom ne trebate izaći iz kuće.

Tajni život introverta – Jenn Granneman

Introvertkinja Jenn Granneman, osnivačica Introvert, Dear, najveće zajednice introverta na svijetu, opisuje samozatajne ljude, katkad neshvaćene u svojem okruženju. Uvjerava nas da introvertnost nije nešto što nas ograničava i isključuje, nego jednostavno način na koji spoznajemo i proživljavamo svijet. Autorica, dijeleći vlastita iskustva, pokazuje prirodu introverta u svim područjima života: od posla, preko društvenog života, do ljubavnih i obiteljskih odnosa.

Iznimno lucidno analizira potrebe i način djelovanja introverta, dajući konkretne naputke, dragocjene jednako za introverte, kao i za bliske im ekstroverte, kako bi njihov suživot bio sretan i ispunjen zadovoljstvom. Introverti će u ovoj knjizi pronaći i ispovijesti sebi sličnih ljudi, mišljenja stručnjaka i praktične naputke koji će im omogućiti život u skladu sa sobom i pozitivne odnose s drugima.

Kamene djeve – Lloyd Deverux Richards

Krimići nam nude odličan odmak od svakodnevice, a pritom od nas ne traže ništa osim komadića slobodnog vremena. Top krimić koji izlazi za nekoliko dana veliki je hit u svijetu. Kao glavna forenzička antropologinja FBI-eva Srednjezapadnog znanstvenog laboratorija, Christine Prusik nagledala se u svojoj karijeri bizarnih slučajeva. No, najnoviji s kojim se uhvatila u koštac sve ih pobjeđuje: serijski ubojica diljem šuma južne Indiane svojim žrtvama vadi organe i u njihovim jednjacima ostavlja izrezbarene kamene figurice.

Njegove neobične posjetnice neodoljivo podsjećaju na amajliju koju pripadnici plemena Gabong, u ritualu iz pradavnih vremena, umeću u svoje žrtve – istog plemena koje je agentica Prusik proučavala prije mnogo godina tijekom svog terenskog istraživanja. Kada na površinu počnu izlaziti mračni detalji slučaja, Christine će se početi pitati je li ta povezanost slučajna ili su se njezine najgore noćne more napokon obistinile.

Romansa u New Yorku – Kate Spencer

Introverti vole uzbuđenja, ali ne vole ih baš toliko proživljavati u stvarnosti, previše stresa. A ljubav, ha, ona je ponekad baš zahtjevna. Prema tome – ljubići. Još jedan ljubić? Zašto ne kada je ovako zabavan!

Franny Doyle ima grozan dan. Prvo je dobila otkaz, a onda su joj vrata podzemne željeznice razderala omiljenu haljinu i pola Manhattana vidjelo joj je guzu. Osramoćenoj, u pomoć joj je priskočio šarmantni neznanac sa svojim skupocjenim sakoom. No, netko je cijeli događaj snimio i objavio na internetu pa su odjednom Franny i njezin vitez, Hayes Montgomery Treći, najnovija senzacija na svim društvenim mrežama.

Njih su dvoje potpuna suprotnost, jer ona je zaigrana, maštovita i brbljava, a on je ozbiljan, sramežljiv i sav u brojevima. Srećom, u gradu od osam milijuna ljudi ne moraju se više nikad sresti. Ali, igrom slučaja, neprestano nalijeću jedno na drugo i, na obostrano čuđenje, shvaćaju da sa svakim novim susretom sve više uživaju u međusobnom društvu.

Meditacija za svaki dan – Fiona Lamb

Introverti, a i svi drugi, trebaju povratiti energiju koja se troši tijekom dana. Jedan od najboljih načina je, svakako, čitanje. No meditacija je stoljećima predlagana za, između ostalog, tu svrhu. Ovo je meditativna praksa, ne savršeno meditiranje. Mnogi od nas misle da ne znaju meditirati, ali ovlaštena hipnoterapeutkinja Fiona Lamb pokazat će vam da to nije istina.

Uz jednostavne i pristupačne vođene vježbe koje traju od 5 do 10 minuta i organizirane su prema raspoloženjima, otkrijte kako mali pomaci mogu dovesti do velikih promjena. Bilo da se osjećate tjeskobno, zabrinuto ili pod stresom zbog izazova svakodnevnog života, u ovoj knjizi pronaći ćete vježbe i alate koji će probuditi kreativni dio vašeg uma na produktivan i blagotvoran način. Probajte, zašto ne!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.