Tea Slavica objavila fotku s bakom Zdenkom, jednom od najbogatijih Hrvatica

Foto: Instagram

TEA Slavica, bivša djevojka Brune Petkovića, na svom je Instagramu objavila fotku druženja s bakom Zdenkom. Cure su uživale u koktelu i suncu, a baka Zdenka rado je pozirala unuci.

Zdenka Infeld je inače jedna od najbogatijih Hrvatica. 63-godišnja poduzetnica živi poprilično samozatajnim životom u Beču, gdje već godinama vodi uspješan biznis. Vlasnica je tvrtke Thomastik Infeld koja se bavi proizvodnjom žica za glazbala i u svom je poslu među najboljima na svijetu.

Rano je ostala samohrana majka

Zdenka Infeld je, kako je rekla na HRT-u prošle godine, rano ostala udovica. Rano se udala, kako kaže, protiv volje roditelja, a onda je sa samo 21 godinom ostala udovica. Jedno njezino dijete je imalo osam mjeseci, a drugo dvije godine. Njezin prvi suprug poginuo je u prometnoj nesreći.

Kako je rekla u emisiji Kod nas doma, doba samohranog majčinstva je bilo izrazito teško i nije se namjeravala udavati niti rađati još djece. No, onda je u njezin život ušao Peter Infeld koji je od nje bio stariji 16 godina.

Peter Infeld naslijedio je obiteljski posao koji je vodila njegova pokojna majka, a ona mu je ostavila tvornicu koja je među prvima proizvodila čelične žice za glazbala.

Također se s majkom od 1965. godine bavio kolekcionarstvom, a u svojoj kolekciji imali su slike velikih umjetnika, poput Picassa i Dalija, a od hrvatskih slikara slike Murtića, Glihe i Stančića.

Vjenčali su se 2004. godine, udvarao joj se više od dvadeset godina

Iako su se upoznali još osamdesetih, Peter i Zdenka su se vjenčali 2004. godine. Kako je rekla, njezin suprug joj se udvarao više od dvadeset godina jer se ona nije htjela udati.

Otprilike u vrijeme kad su se Peter i Zdenka vjenčali, on je izgubio sve jer su ga prevarili poslovni partneri, a Zdenka je na austrijskom sudu 2005. tužila odgovorne u Zakladi Infeld te je parnicu dobila 2013. godine.

Nakon suprugove smrti završila je studij menadžmenta te je preuzela obiteljski biznis. Proizvodnju u tvrtki Thomastik Infeld podigla je za sto posto. Također je investirala u modernizaciju proizvoda i izradu novih strojeva, a kupila je i konkurentsku firmu u Danskoj sa sjedištem u Kopenhagenu.

Danas vodi uspješan biznis i jedna je od najbogatijih Hrvatica.