Jedno od najvećih rap imena 21. stoljeća stiže u Zagreb

Foto: Press

Jedno od najvećih rap imena 21. stoljeća, The Game, premijerno dolazi u Hrvatsku u zagrebački klub Boogaloo u utorak 19. prosinca.

To će mu biti jedini koncert u regiji u sklopu europske turneje. The Game, pravim imenom Jayceon Terrell Taylor, rođen je 1979. u zloglasnom Comptonu, a legenda kaže da je ime dobio po filmu The Game (Michael Douglas/ Sean Penn) jer je njegova baka jako voljela taj film.

Svoju hip-hop priču počinje izbacujući mixtapeove u suradnji s West Coast reperom JT the Bigga Figgom, 2003. postaje dio G-Unita, a nakon što je samostalno izdao album prvijenac Untold Story, zamijetio ga je Dr. Dre i potpisao za svoj Aftermath Records.

Sukobio se s 50 Centom

Tamo je 2005. izdao legendarni album The Documentary s kojeg dolaze Gameovi bangeri kao što su Hate It or Love It, How We Do, Dreams, Westside Story i Put You On The Game. Album su producirali imena kao što su Dr. Dre, Kanye West i Timbaland, a kao gosti su se pojavili 50 Cent, Eminem, Nate Dogg i Faith Evans, što je dodatno popločalo njegov put svjetskoj slavi. 

Godinu kasnije izlazi također vrlo popularni i dvostruko platinasti Doctor’s Advocate, a zbog sukoba s 50 Centom uskoro je napustio G-Unit i Aftermath. Nakon ta tri albuma nanizao ih je još osam, a u Boogaloou će se moći čuti pokoja stvar s s najaktualnijeg Drillmatic – Heart Vs. Mind iz prošle godine, uz najveće hitove iz njegove bogate karijere.

The Game se osim repanjem bavio i glumom pa se tako pojavio u šest filmova, brojnim dokumentarcima, čak i videoigricama kao što su GTA: San Andreas i NBA 2K22, a jedno vrijeme se i poluprofesionalno bavio košarkom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.