The Killers objavili spot koji se neće svidjeti Trumpu, režirao ga Spike Lee

Screenshot: YouTube

ROCK grupa The Killers je u suradnji s filmskim redateljem Spikeom Leejem snimila glazbeni spot za svoj najnoviji singl "Land Of The Free", prosvjednu pjesmu protiv plana američkog predsjednika Donalda Trumpa da izgradi zid na granici s Meksikom.

Redatelj filmova "Do the Right Thing" i "Malcolm X" dobio je potpunu kreativnu slobodu za rad na videospotu za pjesmu koju bend, podrijetlom iz Las Vegasa, opisuje kao "iskrenu žalopojku nadahnutu trenutačnim događajima i nedavnim nacionalnim tragedijama koje su se dogodile u SAD-u".

Lee je videospot snimio blizu granice krajem 2018. Scene prikazuju obitelji migranata na putu prema "zemlji slobode", rekli su članovi grupe. Prikazuje put migranata različitih životnih dobi i njihove sukobe s pripadnicima snaga sigurnosti. 

Lee, koji je prošlog tjedna nominiran za britansku nagradu BAFTA za film "BlacKkKlansman", i ranije je režirao glazbene spotove, uključujući hit Michaela Jacksona "They Don't Care About Us".

Trump je od Kongresa zatražio 5,7 milijardi dolara za izgradnju sigurnosnog zida na jugozapadnoj granici SAD-a, no demokrati su zahtjev odbili. Neslaganje dviju strana dovelo je do najdulje djelomične blokade vlade u povijesti SAD-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.