Tijekom pobjedničkog govora na Oscarima održala obećanje gluhoj curici, snimka rastapa srca

Screenshot: YouTube

BRITANSKA glumica Rachel Shenton dobila je Oscara za kratki film Nijemo dijete te je tijekom govora zahvale koristila znakovni jezik i tako održala obećanje koje je dala šestogodišnjoj Maisie Sly, gluhoj djevojčici čija je životna priča ispričana kroz film.

Njezin postupak oduševio je gledatelje dodjele filmske nagrade diljem svijeta te su mnogi na društvenim mrežama poručili da im je to bio najdraži dio ceremonije.

"Obećala sam našoj šestogodišnjoj glavnoj glumici da ću koristiti znakovni jezik ako dobijemo Oscara, ruke mi se malo tresu pa se unaprijed ispričavam", rekla je glumica na početku govora i zagrijala srca ljudi diljem svijeta.

"Naš film govori o gluhoj djeci koja su rođena u svijetu tišine. Priča nije pretjerana niti senzacionalizirana za potrebe filma. Ovo se događa. Milijuni djece iz cijelog svijeta žive u tišini i suočavaju se s preprekama u komunikaciji, a posebno preprekama u obrazovanju", objasnila je tijekom govora.

"Moj najdraži dio Oscara bio je znakovni jezik Rachel Shenton", pisali su tviteraši. 

 Nagradu je primila sa svojim zaručnikom Chrisom Overtonom koji je režirao film.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Oscare, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Oscari 2018.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.