Toma Hanksa će u novom filmu pomladiti pomoću umjetne inteligencije

Foto: EPA

TOM HANKS u novom će filmu Back to the Future redatelja Roberta Zemeckisa biti digitalno pomlađen uz pomoć umjetne inteligencije. Radnja filma se u potpunosti odvija unutar jedne sobe i prati njezine stanare i njihove promjene tijekom mnogo godina.

Tvrtka Metaphysic, koja je razvila novi alat koji se temelji na umjetnoj inteligenciji pod nazivom Metaphysic Live, objavila je da je sklopila partnerstvo s američkom agencijom CAA. Za alat su naveli da nudi "fotorealističnu promjenu lica visoke rezolucije i efekte pomlađivanja uživo i u stvarnom vremenu bez potrebe za daljnjim komponiranjem".

Redatelj: Al čini ono što prije nije bilo moguće

The Hollywood Reporter javio je da će se Metaphysic Live "u velikoj mjeri" koristiti u filmu Back to the Future, a glumci, uključujući Hanksa i njegovu kolegicu Robin Wright, bit će pomlađeni. "Uvijek me privlačila tehnologija koja mi pomaže da ispričam priču", rekao je Zemeckis u izjavi.

"Film jednostavno ne bi funkcionirao bez naših glumaca koji se neprimjetno transformiraju u mlađe verzije samih sebe. Metaphysic AI alati čine upravo to, na načine koji su prije bili nemogući", dodao je redatelj.

Pročitajte više