Toyota predstavila konceptni FT-86

NAKON više od godinu dana glasina, raznih nagađanja, teorija i pitanja Japanci su nam napokon predstavili, odnosno napravit će to u Tokiju, dijete Toyote i Subarua ili popularno zvani Toybaru.

Još uvijek je riječ o studiji, no ona ima ulogu ispipati teren prije konačnog predstavljanja automobila koji bi se na tržištu trebao naći i pod Toyotinom i pod Subaruovom značkom. Radit će se o sportskom 2+2 coupeu dimenzija 4,16 /1,26/1,76 m te međuosovinskog razmaka od 2,57 m.

Pogon je na stražnje kotače, a FT-86 se temelji na šasiji Subaruove Impreze te, barem u konceptnoj formi, uvelike podsjeća na Lexusov IS-F. Ovaj će automobil popuniti rupu u Toyotinoj ponudi koja je nastala prestankom proizvodnje modela poput Celice i MR2.

Konceptni FT-86 pogoni Subaruov 2,0-litreni motor, no ne u svojoj uobičajenoj turbo, već atmosferskoj izvedbi koja razvija snagu od 160 KS i okretni moment od 191 Nm.

Razlog tome je, isto kao i kod pogona na samo stražnje kotače, navodna želja proizvođača za smanjivanjem mase automobila. Motor je inače uparen sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Dolazak produkcijske izvedbe ovog automobila na tržište se očekuje 2011, a cijena bi mu se trebala kretati između 20.000 i 30.000 eura. Također, realno je očekivati povećanje performansi pogonskog stroja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.