Trailer novog filma Martina Scorsesea pregledan 5 milijuna puta u dva dana

Foto: Press

Trailer za novi film legendarnog redatelja Martina Scorsesea u dva je dana sakupio pet milijuna pregleda na YouTubeu.

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je festivalsku publiku na nogama držao tijekom devetominutnih ovacija. "Ovo je bilo toliko dirljivo iskustvo, ne mislim da sam ikada doživio išta poput ovog", rekao je Scorsese nakon prikazivanja.

Killers of the Flower Moon traje tri sata i 26 minuta, a glavne uloge igraju Leonardo DiCaprio, s kojim je Scorsese surađivao šest puta, i Lily Gladstone. Osim njih, u filmu nastupa i legenda Robert De Niro, koji je u bogatoj karijeri glumio u čak jedanaest Scorseseovih filmova.

 

Scorsese im je pridružio svježeg oskarovca Brendana Frasera, Jesseja Plemonsa i Johna Lithgowa, dok scenarij potpisuje Eric Roth, koji je za Oscara nominiran čak šest puta. Prema Varietyju, Scorsese je inzistirao da narod Osage glume američki domoroci, kako bi što vjernije prikazao istinitu priču. 

Appleov najskuplji filmski projekt dosad

Film je snimljen po istoimenom bestseleru Davida Granna, koji prati seriju ubojstava unutar naroda Osage u Oklahomi 1920-ih godina. Osage su postali najbogatiji narod na svijetu nakon što je na njihovom teritoriju pronađena nafta.

Mnogi su ih zbog toga iskorištavali kako bi došli do novca, što je dovelo do niza ubojstava koja je The Guardian nazvao genocidom protiv američkih domorodaca. Ubojstva se smatraju prvim velikim slučajem koji je istraživao novoosnovani FBI.

DiCaprio glumi Ernesta Burkharta, nećaka bogatog rančera, kojeg glumi De Niro. Burkhartova žena, koju glumi Gladstone, pripadnica je naroda Osage, zbog čega on biva upleten u slučaj koji istražuje FBI. Plemons glumi Toma Whitea, glavnog istražitelja u slučaju. Uloga Toma Whitea je trebala otići DiCapriju, ali glumac je odlučio uzeti ulogu moralno ambivalentnog Ernesta Burkharta.

Film čiji budžet iznosi 200 milijuna dolara Appleov je najskuplji filmski projekt dosad, piše The Guardian. Apple TV+ se udružio s Paramountom kako bi film distribuirali po kinima, prije nego što prijeđe na streaming servis.