Transformacije koje ostavljaju bez daha. Poželjet ćete ih i vi!

Foto: Press

ČESTO nismo svjesni kako naoko malene stvari mogu donijeti pozitivnu promjenu u naš život. Dok neki sanjaju o materijalnom - novom autu, kući, luksuznom putovanju ili skupoj odjeći - drugi se samo žele ponovno ugodno i opušteno osjećati u društvu, zabavljati se i smijati bez osjećaja srama. Žele se konačno riješiti brige da će drugi vidjeti njihove slabosti i osjećaja da nisu "kao drugi".

Osmijeh je prva stvar koju primjećujemo na osobi

Upravo su fizički nedostaci najviše zaslužni za gubitak samopouzdanja i depresiju. Ovo je osobito izraženo u slučaju loše dentalne situacije, odnosno nezadovoljstva vlastitim osmijehom.
Lijepi zubi i osmijeh su prva stvar koju primjećujemo na osobi, pa ne treba čuditi što se osobe s lošim zubima počinju povlačiti u sebe i izbjegavati bilo kakva javna okupljanja. Osim osmijeha, narušeno je i zdravlje - gube se funkcije normalnog jedenja i pričanja. Napokon, rješenje se obično pojavi onda kad ga najmanje očekujemo ili kad mislimo da pomoći više nema, kao u slučaju Mirele Habdelić, prošlogodišnje dobitnice dentalnog makeovera Štimac centra.

Projekt za bolji život

Štimac centar dentalne medicine, stomatološka poliklinika u Zagrebu, prvi je u Hrvatskoj pokrenuo projekt dentalnog makeovera u kojem odabranim kandidatima nudi potpunu dentalnu transformaciju s ciljem da im novi osmijeh unese pozitivnu promjenu u živote. S makeoverom nastavljaju i ovu, 6. godinu zaredom, zadivljeni činjenicom koliko novi osmijeh može poboljšati život i vratiti izgubljeno samopouzdanje.

Bilo da odabrani kandidati prolaze kroz promjene poput dizajna osmijeha ljuskicama i krunicama, ili pak potpune rekonstrukcije ugradnjom implantata - transformacija je zadivljujuća. Neki od makeovera napravljeni su u vrlo kratkom roku, a tijekom cijelog procesa kandidati nisu niti jedan dan bili bez zubi.

Novi početak

Transformacije ljudi koji su izašli iz naoko bezizlazne situacije i okrenuli novu stranicu u svom životu možete vidjeti ovdje.

Prepoznajete li se u nekoj od priča kandidata makeovera, ili samo žarko trebate novi početak u životu, Štimac centru se možete obratiti putem ovogodišnjeg natječaja, koji je otvoren do 15.2.! Sve informacije o dentalnom makeoveru možete naći na njihovoj web stranici, a na natječaj se možete prijaviti ovim putem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.