Transrodna kći Warrena Beattyja napada: "Chaz Bono uništava ugleda transseksualaca"

STEPHEN IRA, koji je rođen kao kći Warrena Beattyja i Annette Bening, optužio je Chaza Bona da kvari ugled transseksualne zajednice. Jedna od najpoznatijih transrodnih osoba Chaz Bono, dijete je slavne pjevačice Cher, a iza sebe ima mnoštvo intervjua na temu transseksualnosti, reality show i nastup u američkom Plesu sa zvijezdama.

Stephen, rođen kao Kathlyn, piše blog nazvan "Super Mattachine" gdje za sebe piše da je "gay transrodni muškarac kojemu su oba spolna identiteta jednako važna" te dodaje da je bijelac, antirasist, feminist i pjesnik. Izrazio je svoje nezadovoljstvo Chazovim istupima u javnosti i stavovima o transrodnim osobama: "On se proglasio predstavnikom grupe ljudi koji nisu poput njega. Govor mu je pun mržnje prema ženama i posebno mu zamjeram stavove o transrodnoj zajednici".

Stephena je naljutio Chazov intervju New York Timesu, gdje je opisao transseksualnost kao "neslaganje mozga i tijela, urođenu manu poput rascijepljenog nepca". "Ja nemam urođenu manu. Ako se ti osjećaš kao da imaš urođenu manu, u redu. Tako se ti osjećaš. Idi i osjećaj se oštećen. Ne stavljaj tu etiketu na mene. Ne definiraj ni mene ni ostale transrodne osobe osim ako sami ne zatraže tu etiketu", napisao je Stephan.

Chaz Bono je nedavno najavio operaciju ugradnje penisa, i to u Beogradu. Zanimljivo je da je prije gotovo 50 godina, točnije 1962. Chazova majka Cher hodala sa Stephenovim ocem, Warrenom Beattyjem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.