Trostruka premijera: Apple će predstaviti tri nova iPada, otkrijte kako bi trebali izgledati

Foto: Apple

ORIGINALNI iPad Pro bio je prava zvijer; kombinacija snažnog uređaja, Appleove popularnosti i sposobnog marketinga rezultirala je odličnom prodajom.

S nestrpljenjem se čeka na novu iteraciju, osobito jer se zna kako Apple punom parom radi na njenom osvježavanju. Po običaju, službenih informacija gotovo uopće nema, a i ono što se kaže vrlo je šturo. Već se neko vrijeme šuška kako uskoro dolaze zamjene za 9,7-inčni iPad Pro te 12.9-inčni iPad Pro; nagađa se kako će se uređaj pojaviti i u trećoj varijanti, dijagonale 10,5 inča kako bi Apple zahvatio što veći dio tržišta. Za ovog posljednjeg se kaže kako će imati zaslon bez rubova, nešto slično kao što trenutno ima pametni telefon Xiaomi Mi Mix.

Za više informacija u pomoć uskaču radoznali novinari; AppleWorld.Today objavio je kako će novi uređaji biti dostupni početkom sljedećeg mjeseca, odmah po predstavljanju u Apple Parku, novom kampusu čije je otvaranje zakazano baš početkom travnja.

iPad Pro imat će nekih dodataka preuzetih od starije braće: na njemu će se pojaviti dodirna traka po uzoru na MacBook Pro. Postavlja se pitanje smislenosti ove odluke, jer je zaslon iPada ionako cijeli osjetljiv na dodir. Jedino mjesto gdje bi ta traka imala smisla jest donji rub iPada, ili možda na početnoj tipki koja bi u tom slučaju postala višefunkcionalna.

Što se specifikacija tiče, pokretačka snaga bit će čip A10X, potpomognut s barem 4 GB radne memorije. Očekuje se napredak i u fotografskom segmentu, s kamerama razlučivosti 12 (stražnja) odnosno 5 megapiksela (prednja). 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.