Tuga Saše Lošića: Predano se brinuo za oca, a sad je ostao bez njega

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U 89. GODINI preminuo je Dobrota Lošić, legendarni urednik i novinar, jedan od osnivača RTV-a Sarajevo i otac legende jugoslavenske glazbene scene, frontmena Plavog orkestra Saše Lošića.

Jedan od doajena Društva novinara Bosne i Hercegovine preminuo je u subotu u Sarajevu.

Dobrota Lošić je bio cijenjeni novinar i urednik te svojevremeno predsjednik udruženja novinara Bosne i Hercegovine, osnivač časopisa za kulturu Korijen i Putevi, dopisnik novina Večer i Novice te autor knjige pripovjedaka Golubovi na pragu.

Dnevni Avaz piše da se Saša Lošić posljednjih godina predano brinuo o ocu. N1 javlja da je pred kraj života Dobrota Lošić bio u jednoj ustanovi za starije u Sarajevu, gdje je imao adekvatan smještaj i medicinsku njegu. 

Tamo ga je posjetio jedan član Društva novinara BiH i s njim dugo razgovarao. Premda je osjećao posljedice moždanog udara, bio je raspoložen i, kao obično, spreman za šalu. Tijekom razgovora na mobitel ga je nazvao sin Saša da čuje kako se otac osjeća. Kazao je da je ponosan na sina jedinca koji je rođen u Banjoj Luci. Na kraju je rekao da je poznato da novinari obično kratko žive, a on je već premašio neke prosjeke i nije mu krivo zbog toga, a i što je pripadao plejadi vrsnih profesionalaca u novinarskoj profesiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.