Tvorac Seinfelda Larry David otkrio zašto mrzi Božić

Foto: EPA

SCENARIST i producent Larry David, kokreator Seinfelda, u najnovijem eseju za Graydon Carter's Air Mail govorio je o Božiću i otkrio je zašto ga mrzi. 

"Ja sam stvorenje navike. Ne mogu tolerirati ništa što me izbaci iz uobičajene rutine. Zato mrzim sve praznike, ali nijedan toliko kao Božić", napisao je Larry. 

David se požalio na pozive na tulume koji su se odvijali u božićnom razdoblju. Ti pozivi su napokon, kaže Larry, prestali. Ljudi su na blagdanskim okupljanjima primijetili njegovu mržnju prema Božiću, koja je, kaže Larry, bila nepodnošljiva, i shvatili su da ga više ne trebaju zvati na tulume.

"Pozivi su počeli jenjavati dok na kraju nisu potpuno nestali. Onda se to konačno dogodilo - bio sam sam na Božić. Sam. Na Božić. Sve te godine prigovaranja i klepetanja konačno su se isplatile", rekao je Larry. 

Osim toga, mrzi uzvraćati čestitke poput "sretan Božić" ili "sretni blagdani". Zgraža se i nad božićnom glazbom, božićnim filmovima, kupovinom i darivanjem za blagdane.

"Tu je ta odvratna glazba. Filmovi sa smiješnim, ljupkim osjećajima. Pokloni, razmišljanje o njima, kupovanje i prateća gomila smeća koja se nakuplja otvaranjem darova, ekološka katastrofa koja se istovremeno događa u dnevnim sobama diljem zemlje...", nabraja Larry David. 

Veseli se novoj rutini za Božić

Sada za Božić ima novu rutinu koja mu napokon odgovara u potpunosti.

"Jedenje kineske hrane na Božić u samoći postalo je moj cijenjeni godišnji ritual kojem se radujem jednako koliko i završetku radova na kući susjeda", kaže Larry.

Podsjetimo, u kultnom sitcomu iz '90-ih Seinfeldu rodila se ideja Festivusa, sekularnog praznika koji se slavi tijekom božićne sezone, a njegovo značenje predstavlja alternativu komercijalizaciji blagdana. Nedavno je scenarist Dan O'Keefe otkrio da je njegov otac zaslužan za stvaranje Festivusa.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.