Tvorac Sopranosa progovorio o završetku serije: "Pomislio sam, trebao bi biti ubijen"

Foto: HBO

VJEROJATNO se i danas dobro sjećate finala Sopranosa, jedne od najboljih televizijskih serija svih vremena. U epizodi emitiranoj 10. lipnja 2007., Tony Soprano i njegova obitelj izlaze na večeru. Oni sjede u restoranu, okruženi s desetak posjetitelja, a dok se Tonijeva kćer Meadow sprema ući, on podiže pogled i nastaje rez. Ekran postaje crn i serija završava.

Obožavatelji su se godinama pitali što se sljedeće dogodilo. U novom intervjuu za The Hollywood Reporter, tvorac serije David Chase ispričao je što je imao na umu za završnicu.

"Scena koju sam imao u glavi nije bila ta scena. Nisam razmišljao o tome da završi rezom. Zamislio sam scenu u kojoj se Tony vraća sa sastanka u New Yorku u svom autu. Na početku svake epizode, on je dolazio iz New Yorka u New Jersey, a posljednja scena trebala je biti da se vraća iz New Jerseya natrag u New York na sastanak na kojem će biti ubijen. Vozio sam se po Ocean Park Boulevardu u blizini zračne luke i vidio sam mali restoran. Bilo je nešto poput kolibe u kojoj se služi doručak. I iz nekog razloga sam pomislio: "Tony bi trebao skončati na takvom mjestu." Zašto? Ne znam. Bilo je to dvije godine ranije", otkrio je Chase.

Iako Chase nije točno rekao da je Tony na kraju ubijen u restoranu, potvrdio je da je to bila ideja koju je imao na umu za njega u završnici.

Ako ništa drugo, otkriće daje dodatnu dimenziju seriji, nedugo nakon što smo saznali Tonyjevo podrijetlo u filmu The Many Saints of Newark. Chase priznaje da ga je fiksacija na Tonyjevu sudbinu smetala, budući da se u to vrijeme u svijetu događalo još toliko toga.

"Nisam imao pojma da će to uzrokovati toliku pomutnju. Zaboravio sam što se događa u Iraku ili negdje drugdje, svi su pričali o obitelji Soprano. Bilo mi je to nevjerojatno. Ali nisam imao pojma da će to biti tolika galama. I je li me to iritiralo? Ono što je bilo iritantno je koliko je ljudi željelo vidjeti mrtvog Tonyja. To mi je smetalo", pojašnjava autor serije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.