U kazalište u donjem rublju

Foto: Press

U NEDJELJU se u Kazalištu Mala scena održala prva izvedba On line kazališta uživo, inovativnog projekta Kazališta Planet Art koji vam omogućuje posjet kazalištu iz svojeg dnevnog boravka. 

Na taj način svake nedjelje u 20 sati možete uživati u uživo on line prijenosu najboljih hrvatskih kazališnih komedija bez obzira gdje se na svijetu nalazite! 

Tako su prvoj izvedbi Velike Zvjerke u nedjelju on line prisustvovali i gledatelji iz Irske i SAD-a što kazališnom iskustvu daje potpuno novu, globalnu dimenziju. 

Predstave se prenose s četiri kamere uz kvalitetno ozvučenje, a prva na rasporedu bila je u popularna komedija Velika Zvjerka.

Već sljedeće nedjelje 1. studenoga u 20 sati uživo on line možemo gledati hit komediju Tko je ovdje lud?, a 8. studenoga Ritinu školu. 

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama nakon prvog on line prijenosa u nedjelju, ovaj nov način dolaska kazališta u naše domove startao je izuzetno uspješno i pokazao da je on line kazalište uživo gledateljima zanimljivo i da ima svijetlu budućnost. On line gledatelji hvale izvedbu i kvalitetu tehničkog prijenosa predstave, a u porukama dijele svoj dojam da su se osjećali kao da zaista u kazalištu. 

"U prijenosu smo nastojali maksimalno zadržati kazališni doživljaj prilagođavajući predstavu svim kreativnim i tehničkim zakonitostima drugog medija. Nastojat ćemo i dalje istraživati i usavršavati prijenos i u umjetničkom i u tehničkom smislu, a sve servise ćemo učiniti maksimalno user friendly", kaže Marko Torjanac, autor ovog projekta i osnovač i ravnatelj Kazališta Planet Arta.  

Glumačku postavku On line kazališta uživo, uz Torjanca, čine Slavko Juraga, Luka Dragić, Natalija Đorđević i Vanda Winter, a streaming su omogućile tvrtke MEDIS.PRO i AMBEDO.MEDIA. 

Na kraju prijenosa Torjanac je pozdravio on line kazališne gledatelje i zahvalio se svim suradnicima i kolegama na entuzijazmu i angažmanu oko ovog eksperimetalnog projekta čiji je prvi prijenos imao više od 200 streming ulaza. 

On line ulaznice po cijeni od 39 kuna za koju predstavu može gledati cijela obitelj mogu se kupiti na https://live.planet-art.hr/ , a predstavama je moguće prisustvovati i fizički u Kazalištu Mala scena odakle se prenose. Tamo su dobrodošli svi koji mogu fizički doći u kazalište. 

Za sve ostale tu je On line kazalište uživo. 

Iza prve predstave on line uživo, koja je ujedno bila i svečana 200. izvedba predstave 'Velika Zvjerka' održan je skroman prijem na otvorenom ispred kazališta ne kojemu se se, kao i na samoj predstavi, poštovale sve propisane epidemiološke mjere, a prisutni su skinuli maske samo za potrebe fotografiranja. Ekipu Planet Arta došli su podržati kolege i prijatelji Vilim Matula, Boris Svrtan, Petra Kurtela, Robert Zuber, Marina Pavković, Gordana Orsag Pasanec, Blaženka Leib, Lidija Ivanda i mnogi drugi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.